Avrupa Birliği'nden İsrail'e destek açıklaması

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili olarak ortak basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, "İsrail'in insani hukuk ve uluslararası hukuka uygun olarak kendisini savunma hakkını güçlü şekilde vurguluyoruz" ifadeleri kullanıldı.

7 Ekim'de Filistin Direniş Örgütleri, İsrail işgaline karşı Aksa Tufanı operasyonu başlattı. Operasyonun ardından İsrail, Gazze'yi abluka altına aldı. Yapılan saldırılarda yüzlerce insan hayatını kaybetti. İsrail'in işlediği savaş suçlarına tüm dünyadan tepkiler yağdı.

Avrupa Birliği'nden ise İsrail'e destek açıklaması geldi.

AB'DEN İSRAİL'E DESTEK

AB Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, AB ülkelerinin liderlerinin Orta Doğu'daki durumla ilgili ortak bir açıklamaya imza attığı bildirildi. Açıklamada, "Bu tür şiddetli ve ayrım gözetmeyen saldırılar karşısında İsrail'in insani hukuk ve uluslararası hukuka uygun olarak kendisini savunma hakkını güçlü şekilde vurguluyoruz. Uluslararası insani hukuk uyarınca tüm sivillerin her zaman korunmasını sağlamanın önemini yineliyoruz." denildi.

Açıklamada AB'nin Hamas'ı, "tüm esirleri hiçbir ön koşul olmaksızın derhal serbest bırakmaya" çağırdığı kaydedilerek, "Acil insani yardım sağlanmasının önemini bir kez daha vurguluyoruz. Ortaklarımızla koordineli olarak Gazze'de en çok ihtiyaç sahibi sivillere destek vermeye devam etmeye, bu yardımların terör örgütleri tarafından suistimal edilmemesini sağlamaya hazırı

Sonraki Haber