Avrupa Bursaspor'u konuşuyor!

EuroCup’ın favorisi Partizan’ı kupanın dışına iten Bursa-spor, basketbol gündeminin ilk sırasına oturdu. Yeşil-beyazlı temsilcimizin çeyrek finaldeki rakibi Slovenya’dan  Ljubljana oldu

Partizan’a karşı 24 sayı, 10 asist ile oynayan Andrew Andrews son 16 turunun en değerli oyuncusu seçildi.

ÜLKEMİZİ EuroCup’ta temsil eden Bursaspor'un turnuvanın favorilerinden Partizan'ı 103-95 yenerek saf dışı bırakması Avrupa basketboluna damga vurdu. Önceki akşam Stark Arena'da, tam 18 bin Partizan taraftarı önünde oynanan son 16 turu maçında galibiyete uzanan temsilcimiz, EuroCup çeyrek finalinde Cedevita Olimpija Ljubljana ile oynamaya hak kazandı.

YILIN SÜRPRİZİ

Basketbolun yaşayan efsanesi Zeljko Obradovic idaresinde sezona başlayan Partizan, kadrosuna önemli yıldızları ve potansiyel sahibi yıldız adaylarını dahil etti. Skorer Kevin Punter ve Aleksa Avramovic, 4-5 numaralarda oynayabilen Zach Leday ve atletizmi ile öne çıkan Mathias Lessort, Partizan'ı şampiyonluğun en büyük adaylarından biri haline getirmişti. Kadroda, ayrıca, 2000 doğumlu oyun kurucu Yam Madar ve yine 2000 doğumlu pivot Balsa Koprivica da yetenekleri ile öne çıkıyordu. Normal sezonu grubunda 2'nci basamakta tamamlayan Sırp ekibi, son 16 turu eleme maçı için saha avantajını eline geçirmişti.

Henüz 36 yaşındaki Dusan Alimpijevic yönetimindeki Bursaspor, Obradovic ile şampiyonluk havasına giren Partizan karşısına işte bu şartlarda çıktı. Milli basketbolcu Onuralp Bitim’in isabetleriyle maça başlayan temsilcimiz, pota altında da Dudzinski’yi etkili kullandı. Yeşil-beyazlıların “kumanda merkezi” Needham ve Andrews ilk devrede beklenen katkıyı veremese de yeşil-beyazlılar “başarabiliriz” düşüncesi ile soyunma odasına gitti.

İkinci devrede oyun kurucularımızın devreye girmesi ile farkı sık sık 6-7 sayı bandına çıkardık. Bu bölümde Partizan oyuna Punter ve Avramovic’in isabetleriyle tutundu. Faul problemi yaşayan temsilcimiz, atletik pivot Hayes’in 5’lemesi ile maçı yitirme tehlikesi ile karşılaşsa da Onuralp ve Holland’ın son saniyelerdeki sayıları ile karşılaşmayı uzatmaya götürdü. Uzatma periyodunda sazı eline alan Andrews ve Onuralp, Partizan’ın bütün umutlarını tüketti.

20 sayı, 10 ribauntla yıldızlaşan Onuralp Bitim, sevincini, 17 sayılık katkı veren John Holland ile paylaştı.

‘PARTİZAN’I ŞOK ETTİ’

EuroCup’ın resmi internet sitesi, yeşil-beyazlıların zaferini “Bursaspor uzatmada Partizan’ı şok etti” başlığıyla verirken, temsilcimizin zorlu deplasmanda tarihi bir başarı elde ettiğine dikkat çekti. Sitede, maç analizini içeren bir makale de yer aldı. Bursaspor’un maçı hiç bırakmadığına dikkat çekildi, temsilcimizin yüzde 52’lik üç sayı isabet oranı yakaladığı vurgulandı.

Avrupa basketbol otoriteleri, Bursaspor’un başarısının yılın en büyük sürprizi olduğu görüşünde birleşti. Avrupa’nın en saygın basketbol sitelerinden “Eurohoops” temsilcimizin galibiyetini, “Bursaspor Partizan’ı üzdü ve çeyrek finale yükseldi. Belgrad’daki zorlu mücadeleden sağ çıkan taraf Bursaspor oldu.” cümleleri ile okuyucularına duyurdu. Ülkemizde Galatasaray ve Anadolu Efes’te forma giyen Errick Mccollum’un sosyal medya paylaşımı ise belki de en güzeliydi: “Partizan son 20 saniye kala 5 sayı öndeydi ve kanalı değiştirdim. Maçın bittiğini sanmıştım! Bursaspor’un inanılmaz geri dönüşünü kaçırdım!”

Bursaspor, EuroCup çeyrek finalinde 27 Nisan’da Olimpija Ljubljana ile karşılaşacak. Tek maç üzerinden oynanacak turu kazanan takım yarı finale yükselecek.

BAHÇEŞEHİR KUPA İÇİN AVANTAJLI

FIBA Basketbol Avrupa Kupası finalinde mücadele eden Bahçeşehir Koleji, kupa için iddialı. Final turunun ilk maçında önceki gece İtalyan ekibi Reggio Emilia’yı deplasmanda 72-69 mağlup eden temsilcimiz, kupa yolunda önemli bir avantajı eline geçirdi. Erhan Ernak başantrenörlüğündeki temsilcimizde Jamal Jones 12, Kartal Özmızrak da 11 sayı ile galibiyete büyük katkı sundu.

FİNAL FORMATI

Rövanşlı eleme usulüne göre düzenlenen final turunun ikinci maçı 27 Nisan’da Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak. Her türlü galibiyet ve skor eşitliği kupayı Bahçeşehir’e getirecek. Emilia maçı 3 sayı farkla kazanırsa maç uzayacak. Emilia’nın 4 ve üstündeki sayı farkları ile galip gelmesi durumunda ise kupa İtalyanların olacak.

Sonraki Haber