Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararını açıkladı. Avrupa Merkez Bankası, temmuz toplantısında beklentilere paralel hareket ederek faizde değişikliğe gitmedi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), faiz kararını açıkladı. Avrupa Merkez Bankası (ECB), 3 temel politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda sabit tuttu. ECB geçen ay 2019 yılından bu yana ilk kez faiz indirimine gitmişti.

Buna göre ECB faize dokunmayarak refinansman faizinin yüzde 4.25'e, mevduat faizini yüzde 3.75'e, marjinal fonlama faizini de yüzde 4.50'de bıraktı.

Avrupa Merkez Bankası yaptığı açıklama;

Bankalar hedeflenen uzun vadeli refinansman operasyonları kapsamında ödünç aldıkları tutarları geri öderken, Yönetim Konseyi hedeflenen borç verme operasyonlarının ve devam eden geri ödemelerin para politikası duruşuna nasıl katkıda bulunduğunu düzenli olarak değerlendirecektir

Yönetim Konseyi, PEPP kapsamındaki yeniden yatırımları 2024 sonunda durdurmayı planlamaktadır.

Varlık alım programı (APP) ve pandemik acil alım programı (PEPP) Eurosystem artık vadesi gelen menkul kıymetlerin anapara ödemelerini yeniden yatırmadığı için APP portföyü ölçülü ve öngörülebilir bir hızda azalmaktadır.

Sonraki Haber