Avrupa Rusya'yla masaya oturmaya hazırlanıyor! Macron'dan Putin açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan dikkat çeken bir Rusya açıklaması geldi. Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Ukrayna konusunda konuşmaya hazır olduğunu açıkladı.

NATO'nun Ukrayna üzerinden Doğu'ya doğru açılma hamlesine özel askeri operasyonla yanıt veren Rusya başarıya doğru giderken, Neonazilerin desteklediği Zelenskiy yönetimi de giderek yalnızlaştı. ABD ve özellikle Avrupa Birliği Ukrayna'da masaya oturmaya hazırlanıyor.

AVRUPA MASAYA OTURMAYA HAZIRLANIYOR

5 Aralık'ta Belaruslu mevkidaşı Sergey Aleynik'le birlikte basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa'nın üç kez Rusya'ya Ukrayna konusunda toplantı talep ettiğini açıkladı.

'İsim vermek istemiyorum ve buna hakkım da yok' diyen Lavrov, "Batılı ülkelerin çok ünlü bazı üst düzey liderleri, özellikle de Batılı bir ülkenin çok ünlü bir lideri birkaç kez, 'neden bir araya gelip Ukrayna ve Avrupa güvenliği konusunda ne yapacağımızı konuşmuyoruz' minvalinde en azından üç farklı kanaldan mesaj gönderdi" ifadelerini kullandı.

MACRON: PUTİN'LE KONUŞMAYA HAZIRIM

Bu açıklama üzerine Rusya ve Avrupa ilişkilerinde yeni bir gelişme yaşandı. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan dikkat çeken bir Rusya açıklaması geldi. Macron, "Putin diyalog istiyorsa ve Ukrayna'da uzun vadeli bir barış için önerileri varsa, onunla konuşmak için çalışmaya hazırım. Telefon numaramı değiştirmedim" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise 'Yılın Özeti' programında bir Fransız gazetecinin sorduğu Fransa'ya ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a nasıl baktığını, kendisiyle görüşmeyi planlayıp planlamadığı sorusuna "Rusya, diyaloğu yeniden başlatmaya hazır, ancak Paris bunu reddederken bir şey yapamayız. Eğer ilgi duyarlarsa, biz hazırız" ifadelerini kullanmıştı.

Sonraki Haber