Avrupa şampiyonunun kaptanı Aydınlık'a konuştu: Şampiyonluğu doyasıya kutlayalım

Bahçeşehir Koleji Avrupa şampiyonu oldu ve tüm Türkiye'yi sevindirmeyi başardı. Takım kaptanı Oğuz Savaş Aydınlık'a yaptığı açıklamada çok mutlu olduğunu belirtirken, şampiyonluğu taraftara armağan etti.

Bahçeşehir Koleji, Türkiye'ye 11. Avrupa kupasını kazandırdı. Temsilcimiz, FIBA Europe Cup finali ikinci maçında Reggio Emilia'yı 90-74 mağlup ederek şampiyon oldu. Bu şampiyonlukla birlikte 5 yıl önce kurulan ve Süper Lig'de 4. sezonunu geçiren Bahçeşehir Koleji, Europe Cup'ı kazanarak Türkiye'ye 11. Avrupa kupasını getirdi. Bahçeşehir Koleji kaptanı Oğuz Savaş kupayı kaldırdıktan sonra Aydınlık'ın sorularını yanıtladı. 34 yaşındaki tecrübeli oyuncu çok mutlu olduğunu sösylerken,”Gerçekten söylenecek bir söz bulamıyorum. Çok sevinçliyim. Buraya gelen tüm taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bu şampiyonluk onlara armağan olsun'' ifadelerini kullandı.

MAÇA ÇOK İYİ BAŞLADIK VE DEVAMINI GETİRDİK

Maçı değerlendiren Savaş, '' Sonuçta şampiyonluk maçı. Zor olacağını biliyorduk. Maça çok iyi başladık. Bir ara rakibin geri dönmesine izin verir gibi olduk ama sonra taraftarla birlikte toparlanmayı başardık. Maçın başından sonuna kadar iyi taraf bizdik. Rakibimizi de tebrik etmek istiyorum. Finale kadar çıkma başarısı gösterdiler'' dedi. Darüşşafaka'dan sonra ikinci Avrupa şampiyonluğunun hatırlatılması üzerine Savaş, '' Evet bu ikinci şampiyonluğum. Orda da çok mutlu olduk burada da. Şimdi Türkiye Ligi'nde play-off'lar var. Ama önce bu şampiyonluğu doyasıya kutlama zamanı'' ifadelerini kullandı.

11. AVRUPA KUPASI

Avrupa kupalarında bu sevinci ilk yaşayan Efes'ti. Lacivert beyazlılar 1996'da Koraç Kupası'nı kazandı. Fenerbahçe ve Anadolu Efes EuroLeague'de, Beşiktaş EuroChallenge'da, Galatasaray ve Darüşşafaka EuroCup'ta, kadınlarda Galatasaray 2 kez Europe Cup'ta, bir kez de EuroLeague'de, Yakın Doğu Üniversitesi de EuroCup'ta şampiyon olmuştu.

Sonraki Haber