Avrupa’da LGBT’ye bir yasaklama daha

Almanya'nın Neubrandenburg kentinde Meclis’te yapılan oylama sonucunda gökkuşağı bayrağının şehirdeki tren istasyonunda dalgalanması yasaklandı. Avusturya'da ise Graz Belediyesi’nin kreş kayıtları için hazırladığı formda cinsiyet bölümündeki seçenekler çocukların ailelerinden tepki aldı

Almanya'nın Neubrandenburg kentinde, gökkuşağı bayrağının kamusal alanlarda dalgalanması yasaklandı.

Meclis’te yapılan oylamada, 15 lehte, 11 aleyhte ve 8 çekimser oyla gökkuşağı bayrağının şehirdeki tren istasyonunda dalgalanması yasaklandı. Großmüller, bu kararı sosyal medyada ‘ilk zafer’ olarak nitelendirerek AFD ve destekçilerine teşekkür etti.

YENİLGİNİN İLANI

Bu yasağın ardından, 2015’ten beri görevde olan açık eşcinsel Belediye Başkanı Silvio Witt, 1 Mayıs 2025’te istifa edeceğini duyurdu. Witt, bu kararın kişisel nedenlerle ve ailesinin gizliliği için alındığını belirtti.

‘BİYOLOJİK OLARAK İKİ CİNSİYET VARDIR. NOKTA!’

Kurt Hohensinner

Avusturya’da, Graz Belediyesi’nin kreş kayıtları için hazırladığı formda cinsiyet bölümündeki seçenekler çocukların ailelerinden tepki aldı.

Cinsiyet bölümünde ‘Erkek’ ve ‘Kız’ seçeneğinin yanı sıra ‘çeşitli (divers)’, ‘arası (inter)’, ‘açık (offen)’ ve ‘belirtilmemiş (keine Angabe)’ seçenekleri mevcut.

‘KREŞLERDE TAMAMEN YANLIŞ’

Graz Belediyesi Meclis üyesi ve Graz Belediyesi Sosyal, Entegrasyon, Spor, Meslek, Gençlik ve Aile Sorumlusu Kurt Hohensinner, konu hakkında açıklama yaptı, özetle şöyle dedi:

“Biyolojik olarak iki cinsiyet vardır. Nokta. Artık yetişkinler için, kendilerini her ikisine de ait hissetmeyen bireysel vakalar için üçüncü bir giriş seçeneğinin gerekli olup olmadığını tartışabiliriz. Ancak kreşlerde bu gereksiz cinsiyet sorusunu gündeme getirmek tamamen yanlış.”

LAFEBESİ

Mehmet Zahit Sobacı TRT Genel Müdürü “İran'ı rahatsız edeceğiz.” dedi gelen tepkiler üzerine “Yayıncılık rekabeti demek istedim” diyerek kendince konuyu kapattı.

- Nasıl indireceğini bilmediğin eşşeği dama çıkartma.

- Arapça bir dildir, Farsça yemeğin sonunda yenen tatlı, Türkçeyse Sanat. İran atasözü.

Daron Acemoğlu, Türkiye ile ilgili tek bir hayırlı kelâmı yok. Türkiye'nin geleceği ile ilgili hayalleri bile Batı’ya selam çakıyor. Hal bu olunca NOBEL ödülünü kapıyor.

Bakanımız, İstanbul Şehr-eminimiz ve bilumum FETÖ’cü kaçaklar sebilhane bardağı gibi dizilip kutlama yarışına giriyor. Oysa ki,

- Dost yüzünden, düşman sözünden belli olur.

Sonraki Haber