Avrupa’da sel felaketi hepimizi vurdu

Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın beşten fazla ülkesine ulaşan sel felaketi çok sayıda insanın vefatına, kaybolmasına ve yıkımlara neden oldu. Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan doğa olayının altyapı ve diğer alanlarda açtığı zararlar henüz bilinmiyor.

Avrupa’da yaşayan bütün insanların yaşadıkları felaketlerin acılarını kendi acımız olarak hissediyoruz. Böyle felaketler sorunların çözülmesi için insanlığın kaderlerini birleştirmesine ve el ele vermesine yol açacaktır. İçinde yaşadığımız Kovid-19 salgını en sonunda herkesin el ele vererek mücadele etmesi gereken bir sorun olarak insanlığı birleştirmiştir.

Avrupa’daki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak yaşadığımız ülkelerde felakete uğrayan insanların sorunlarını paylaşmak, elimizden gelen yardımları yaparak yaşanan acıya ortak olmak bizim kültürümüzün ve geleneklerimizin bir gereğidir.

İnsanlığın bu felaketlerden gereken dersleri çıkartıp, doğa ile daha uyumlu ilişkiler geliştireceğine inanıyoruz.

Tekrar böyle büyük felaketler yaşamamayı diliyor, bütün vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve kaybolanların sağ salim bulunup kurtulmalarını diliyoruz.

Sonraki Haber