Avrupa’daki gençler: Başı dik yaşamak için oyumuz Vatan Partisi’ne

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Avrupa’da Ermeni Soykırımı yalanını bitirdiğini hatırlatan gençler, “Yurt dışındaki Türk gençliği başı dik, cesur ve öz güven sahibi bir temsilci istiyorsa: OYLAR VATANA!” çağrısı yaptı   

VATAN PARTİSİ AVRUPA’DA ERMENİ SOYKIRIMI YALANINI BİTİRDİ

Kaan Karagöz / ÖG Almanya Başkanı – Duisburg - Essen Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü

Kaan Karagöz

Meclisteki partilere bakıyoruz: Hepsi NATO’nun genişlemesine oy veriyor. Atatürk’ün partisi diye adlandırılan Batı güdümündeki CHP, ülkücülerin sözde partisi MHP, Amerika’ya karşı direnmeyi sürdürmekte çekinen AK Parti, ABD Başkanlarının ‘kara gücüm’ diye nitelediği HDP ve onun kuyrukçusu vatansız sol oluşumlar, hepsi ya ABD’nin aleti konumunda ya da ona karşı gerekli olan kararlı tavrı gösteremiyor. Böyle partiler yurt dışındaki Türklerin çıkarlarını nasıl savunabilir? İhtiyaç duyduğumuz şey Meclis’te başı dik, öz güveni yüksek, Avrupa devletlerinden ‘aferin’ bekleyen değil, onların karşısında göğsünü gererek eşit konumda ilişki kurabilen bir parti. Vatan Partisi bunu yapabilecek tek parti olduğunu ispatladı. Türklere Avrupa’da soykırımcı dediler. Diğer partiler çekingen tavırlarıyla köşeye sıkışmış durumda iken bir tek Vatan Partisi ‘Bizi soykırımcı ilan ederek dizüstü çökertemezsiniz!’ dedi. Önümüzde daha çok iş var. Türk gençlerine çifte vatandaşlık, ırkçılığın sonlandırılması, beyin göçünün tersine çevirtilmesi, PKK’nın Avrupa’da şımarıklıklar yapmasının engellenmesi; bunların hepsi için Türkiye Büyük Millet Meclisimize bir Vatan Partisi gerekli. Vatan Partisi ile birlikte Meclis’e yine Atatürk ruhu hâkim olacak. Kimse korkmasın, biz Meclis’e girersek kimse emperyalizme boyun eğmek zorunda kalmayacak. Vatan Partisi mevcut partilerin eksik kaldığı tüm meseleleri telafi edecek. Yurt dışındaki Türk gençliği başı dik, cesur ve öz güven sahibi bir temsilci istiyorsa: OYLAR VATANA!

BATI’NIN SALDIRILARINA KARŞI KÖKLERİMİZİ BESLEYECEĞİZ

Gökçe Avcı / ÖG Almanya Üyesi – Bielefeld Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü

Bizler, Avrupa´daki Türk gençliği, Avrupa’nın farklı ülkelerinde, farklı şehirlerinde yaşıyoruz. Hepimizin ortak yanı memleket veya vatan dediğimiz topraklardan bir nebze uzakta olmamız. Bu uzaklık tabi sadece fizikidir; ruhumuz daima Anadolu topraklarının zenginliği içinde bulunmaktadır. Evlerimizde, sofralarımızda, sohbetlerimizde daima yaşatırız bu ruhu.

Bizler, Avrupa´daki Türk gençliği, şu yabancısı olduğumuz toplumda bir ağaç gibi tek ve hür olurken bir orman gibi kardeşçesine olmanın özlemini yaşıyoruz belki de: Türk kültürünü paylaşıp yaşayacağımız, Türk dilini konuşacağımız ve en önemlisi kardeşçe sevecek dostların özlemi. Bunun içinde yok mudur dostluğun yuvası Vatan Partisi?

Bir ağaç gibi tek ve hürdür Türk genci lakin her ağaç sağlam ve güçlü kökler ister ki Batı’dan esen bireysellik rüzgârında devrilmesin, LGBT seline kapılıp yok olmasın, Batı’nın kültür emperyalizmi başından aşağıya bir sağanak yağış gibi boşalırken dalları kırılmasın. Batı’nın saldırılarına karşı o kökleri besleyen değil midir Vatan Partisi?

GÜÇLÜ DEVLET YURT DIŞINDAKİ TÜRKLERİ DE KORUR

Tuğba Almışlar / ÖG Almanya Saymanı

Bugün görüyoruz ki Avrupa'da Atatürk'e, Türk ordusuna sahip çıkanlar cezalandırılırken, ABD'nin piyonları olan PKK ve FETÖ'yü savunanlar parlatılıyor. Türklerin iş yerleri, dernekleri, camileri saldırıya uğruyor. Okullarda, üniversitelerde emperyalist yalanlara boyun eğmeyen Türk gencinin notları kırılıyor.

Ancak güçlü bir devlet Türkiye sınırları dışında yaşayan Türkleri de güvence altına alır. Denklem belli güçlü bir devlet, uluslararası ilişkilerde etkinlik demek, vatandaşlarına yönelik iç ve dış tehditlere karşı koruna bilirlik demek. Güçlü bir Türkiye'nin rotasını ise bir tek Vatan Partisi çiziyor. Bu sebeple Vatan Partisi diyorum.

VATAN PARTİSİ’NİN SİYASETLERİ AVRUPA’NIN GELECEĞİNDE DE ETKİLİ

Meram Tosun / ÖG Almanya Sekreteri – Münster Üniversitesi Tarih ve Felsefe Grubu Öğretmenliği Bölümü

Seçim sürecine giderken sistem partilerin programlarına bakıyoruz. Yurt dışında yaşayan Türklerle ilgili verilen vaatler yine göz boyama, yine sadaka niteliğinde. Vatan Partisi´nin programına bakıyoruz, daha iktidara gelmeden sorunlarımızla ilgileniyor ve çözümler getiriyor:

“Kimlik sorununun” ne denli bir sorun olduğunu yurt dışında yaşayan Türkler olarak çok iyi biliriz. Bu yüzden bu kimliğe her çamur atıldığında ilk önce bizler buna karşı çıkarız. 2015 yılında, hafta içi ve aşırı soğuğa rağmen Avrupa’nın önemli merkezlerinden binlerce yurttaş Dr. Doğru Perinçek’in Strazburg’daki davasına akın etmiştir. Vatan Partisi ve Dr. Doğu Perinçek Ermeni Soykırımı yalanı artık tarihin çöplüğüne atmıştır. Avrupa’nın önemli hukuk fakültelerinde bu dava ders olarak verilmektedir. Bu zafer, Yurt dışı Türklerinin onurunu koruyabilmesi için önemli bir mihenk taşıdır. Avrupa’da gittiğimiz iş yerlerinde, okullarda, üniversitelerde, bu yalanla karşı karşıya her gelişimizde artık elimizde kapı gibi “İsviçre - Dr. Doğu Perinçek” davasının karar belgesi var. Dünyaya atılan bu yalanın amacı Türk Milletini tarihinden koparmak, kimliksizleştirmek ve onursuzlaştırmaktır. Ama bu karar sayesinde onurumuza kolay kolay dokundurtmayacağız.

Avrupa, Rusya ve Çin´e karşı kılıcını çekmiştir. Göze aldıkları bu düşmanca tavır akıllara sığmamaktadır. Bu tutumun sonucu Avrupa’nın durumu ortada. Vatan Partisi kurulduğu günden bu yana Rusya ve Çin dostluğuna önem vermektedir. Doğru yürütülen diplomatik bir süreç sonrası Vatan Partisi, Avrupa’nın yanlış bir konumda olduğunu anlatabilir. Bu mücadele sayesinde en azından Rusya’nın mevziisini güçlendirmiş oluruz. Bu da Avrupa’nın geleceği için önemli bir tutum olmuş olur.

Vatan Partisi daha iktidara gelmeden bu başarılara imza attı. İktidara geldikten sonra kazanılacak mevzileri artık siz düşünün.

AVRUPA’DAKİ TÜRLERİ KORUYACAK BİR HÜKÜMET İSTİYORUZ

Erkin Demirol / ÖG Almanya Propaganda Sorumlusu

Dünyanın neresinde olursanız olun Vatan Partisi’nin Meclis’te ve hükümette olduğu bir Türkiye sizi bulunduğunuz yerde emin ellerde hissettirecektir. Doğru bir dış politika ve devlet diplomasisi ile Türkleri bulundukları ülkede her alanda koruyabilecektir. 60 küsür yıldır Avrupa’da olan Türklerin karşılaştıklarına bakalım: Faşistler tarafından (NSU) öldürülme, 2. sınıf vatandaş muamelesi görme (özellikle iş ve okul hayatında), çifte vatandaşlık konusunda yalnız bırakılma, Ermeni Soykırımı yalanına maruz kalma gibi başlıkları görebiliriz. AK Parti’nin iç siyasette rant yapabilmesi için dış dünyaya karşı kullandığı sert ve tehdit dili Avrupa’daki Türklere hep zarar vermiştir. Avrupa medyası bu konuşmaları daha da çarpıtarak biz Avrupa’da yaşan Türkleri daha zor duruma düşürmüştür. Biz bizi yukarıda bahsi geçen konularda koruyacak ve kollayacak bir hükümet istiyoruz. Bu hükümet de ancak Vatan Partisi öncülüğünde kurulabilir. Biz Avrupa’nın Vatan Partisi Öncü Gençlik kadroları olarak yurt dışında yaşayan bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızı, Vatan Partisi’ne ve onun yarattığı genç liderlerine oy vermesine davet ediyoruz.

BİZLERE DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKLER

İbrahim Özcan – ÖG Almanya Yönetim Kurulu Üyesi

Dışarıdan ilgisiz görünen gençler aslında içten içe bir çözüm, bir çıkış yolu özlemi içindeler. Birçoğunun Vatan Partisi'ni izlediğini ve takip ettiğini de biliyorum. Hepinize yalnız olmadığınızı söylemek isterim. Sizin isteklerinizi, arzularınızı paylaşan, kucaklayan birileri hep oldu, hep var olacak. Çözüm bizde ve biz çözeceğiz. Gerçek bağımsızlık ve özgürce yaşama imkanı sadece Vatan Partisi´nde mevcut. Diğerleri sahte! Bundan eminim ve bunun farkındayım. Aynı sistemin sadece iki alternatifi olduğu ve bunlardan birini seçmek zorunda olduğunuzun size dayatılmasına izin vermeyin!

Almanya'nın Augsburg şehrinde yaşıyorum ve Almanya'da ve Avrupa'da yaşayan tüm Türk gençlerine çağrım: Bizimle birlikte, size diz çöktürmek isteyen zincirleri kırın ve sadece Türkiye'yi değil, dünyayı da değiştirin!

Bu ruhu, bu motivasyonu Bertolt Brecht'ten bir alıntıyla örneklendirmek istiyorum: "Mücadele eden kaybedebilir. Mücadele etmeyen zaten kaybetmiştir”

Ben mücadele etmeye karar verdim. Benim oyum Vatan Partisine!

TÜRK GENÇLİĞİNİN İRADESİ GELECEĞİN TEMİNATI OLACAKTIR

Semih Balkanlı – ÖG Hollanda Üyesi

Olağanüstü koşullarda ancak olağanüstü kararlar verme cesareti gösteren milletler geleceklerinin sahibi olabilirler. Önümüzdeki genel seçimler de Türk milleti için olağanüstü kararlar vermesi gereken bir seçim olacaktır. Türk milleti sadece cumhurbaşkanını ve iktidarı teslim edeceği siyasi partiyi seçmeyecek; aynı zamanda hem ulusal hem de uluslararası ölçekte ülkemizin nasıl bir mevzilenmede olacağının kararını verecektir. Zira ülkemiz büyük bir yol ayrımına girmektedir. Bu yol ayrımında ülkemizi her şekilde zorlu bir süreç beklemektedir. Ülkemiz bu zorlu süreci kirli koltuk pazarlıklarına giren zihniyetlerle mi atlatacak? Yoksa cesur kararlar verme iradesine sahip öncülerle mi? Başta şanlı tarihimiz bu sorunun cevabını çok açık bir şekilde vermektedir.

Türk milleti geçmişte de olduğu gibi yeniden alternatifsiz ve seçeneksiz bırakılmak istenmektedir. Ancak milletimiz seçeneksiz değildir. Tüm birikimi, cesareti ve öncü kadrolarıyla “Vatan Partisi” biz buradayız demiştir. Ülkemizin sorunlarına köklü çözümler üreten, “Tam bağımsız Türkiye” hedefini ortaya koyan devrimci irade ve programa sahip bir tek “Vatan Partisi” vardır. Bu doğrultuda Türk gençliğine de büyük görevler düşmektedir. Her daim olduğu gibi Türk gençliğinin karar ve iradesi ülkemizin geleceğinin teminatı olacaktır. Milletimiz, zorlu süreçlerin üstesinden gelme kuvvetini gençliğinin cesaret ve atılganlığından alacaktır. Ulu önderimiz Mustafa Kemal’in de söylediği gibi birinci vazifemiz; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

“Öncüler Vatan Partisi’ne, Vatan Partisi iktidara”

Vatan Partisi sadece Türkiye’nin değil bütün insanlığın partisidir

Toprak Batuhan Albayrak / ÖG Almanya Yönetim Kurulu Üyesi

Vatan Partisi ezilmişlerin batı emperyalizmi tarafından sömürülmüşlerin kurtuluş reçetesidir.

Vatan Partisi´nin tüm siyasetleri insanı sağlıklı ve kişilikli yetiştirmeyi, emniyetle yaşatmayı ve yüceltmeyi hedefler.

VATAN İÇİN MÜCADELE EDEN GENÇLER LAZIM

Ali Büyükyorulmaz / ÖG Almanya Üyesi – Aachen Üniversitesi Fizik Bölümü

Biz Türklerin amacı vatanımızı korumak ve geleceğini sağlamak olmalı. Vatanımız Türkiye’nin iyiliği için tecrübeli ve mücadele eden gençler lazımdır. Her biri Vatan Partisi’nde mevcuttur, Vatan Partisi hepsinin birleşimidir. Bir Türk olarak Vatan Parti´sini desteklemek şarttır.

AVRUPA’DAKİ GENÇLER VATAN PARTİSİ’Nİ DESTEKLEMELİ

Erhan Kutay Arslan / Frankfurt

Türk gençliği Türkiye’nin geleceğini belirleyecek ve yönetecektir. Ancak doğru yolda yönetmek gerekir ve doğruları savunan ve doğruları gösteren tek parti Vatan Partisidir. Türk gençliğine yol gösteren tek parti Vatan Partisidir. Avrupa’da çok sayıda genç Türk vardır; burada doğmuş ve büyümüş ancak Türkiye’yi vatanı olarak gören ve onu çok seven gençler. Bu gençler Avrupa´da Türklüğü temsil ediyorlar. Türk kültürü yanı sıra dinimizi de yaşıyorlar. Ancak bunun için desteğe ihtiyaçları olacaktır. Onlara yol gösterecek, destek olacak, sahip çıkacak tek parti Vatan Partisidir! Türk gençliğinin değerini bilen ve onları yalnız bırakmayacak tek parti Vatan Partisidir.

Avrupa’daki Türk gençliği Vatan Partisi’ni desteklemelidir çünkü vatanlarının geleceği için bu gereklidir. Türkiye’nin durumu için en iyisi budur. Vatan Partisi´nin tüzüğünde bulunan üretim devrimi gibi önemli programlar kesinlikle uygulanmalıdır. Aynı şekilde NATO tehlikesinden kurtulmamız gerekiyor. NATO tehlikesini saptayan tek parti Vatan Partisi; bütün NATO üslerinin namluları bize doğru çevrilmiş halde. Bunun gibi çök önemli tespitler ve programlar Türkiye için çok önemli ve Türkiye’nin geleceğini belirleyecektir. Bu tespitlere dayanan programı uygulayabilmemiz için, Türkiye’nin geleciğini kurtarabilmemiz için, Türkiye’yi tam bağımsız ve daha güçlü bir ülke haline getirebilmemiz için, emperyalizme karşı dik durabilmemiz için Avrupa’daki Türk gençlerinin de desteğini bekliyoruz.

Sıla Yakıcı / ÖG Almanya Üyesi – Bochum Üniversitesi Tarih ve Almanca Öğretmenliği Bölümü

Kendini her alanda daha çok belli eden emperyalizm var iken bir fikrin oluşmaması mümkün değildir. Bir zaman sonra çıkmaz yol ile karşı karşıya kalıyorsunuz ve mecburiyet karşısında bir fikir oluşuyor. Bu aynı zamanda sahalarda kenetlenme duygusunu uyandırıyor. Bu sebeple Türkiye’nin partisi, uzun zamandır ülkesinin bölünmez bütünlüğünü ve çıkarlarını her alanda koruyan ve savunan Vatan Partisidir. Halkını düşünen, vatan sevgisi sonsuz olan ve en önemlisi Mücevher Paşamızın Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini benimseyen ve onun yolundan ilerleyen tek partidir. O yüzden Vatan Partisi!

TÜRKİYE ESKİ GÜCÜNÜ KAZANMALI

Özen Güneş / TGB Dortmund Üyesi – Bochum Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü

Gençler Türkiye’nin bağımsızlığını ve eski gücünü tekrar kazanabilmesi için Vatan Partisi´ni seçmeli. Türkiye bir yol ayrımında ve burada emperyalizme dur diyebilmek için Türk halkının isçilerle, köylülerle ve biz gençlerle birlikte kalkınabilmesi için Vatan Partisi tek çözümdür.

Sonraki Haber