Avrupa'nın en yüksek binasıydı! Bakın o bina hangi şehrimizde

Bölgenin ticaret merkezi olması amacı ile inşa edilen Türkiye'deki bu bina Avrupa’nın en büyük binasıydı. Mertim ismiyle de biliniyor. Bakın o bina hangi şehrimizde bulunuyor...

Avrupa'nın en yüksek binasıydı! Bakın o bina hangi şehrimizde

Mersin'de yer alan, Mertim adıyla da anılan Mersin Ticaret Merkezi yapıldığı tarihte Avrupa'nın en yüksek binasıydı. Burası aynı zamanda İş Kuleleri yapılana dek, 2000 yılına kadar Türkiye'nin en yüksek binasıydı. 1987'de inşası tamamlanan Mertim, Cengiz Bektaş tarafından tasarlandı. İşte Mersin Ticaret Merkezi hakkında bilmeniz gerekenler...

AVRUPA'NIN EN YÜKSEK BİNASIYDI

Avrupa'nın en yüksek binasıydı

Yapıldığı sene Avrupa'nın en yüksek binası olan bu binanın şu an hangi amaçla kullanıldığı da merak ediliyor. 1987'den 2000'e kadar Türkiye'nin en yüksek binası olan Mertim yani Mersin Ticaret Merkezi, Mersin'in gözdesi konumunda. Binanın özellikleri ise şöyle;

175 metre Yüksekliğindeki 52 katlı gökdelen "Kule" ve 1,100 dükkanlık alışveriş merkezinden oluşan yapının 16 katında 5 yıldızlı 249 odalı Ramada oteli bulunmaktadır. Diğer katlar modern ofis katları olarak dizayn edilmiştir.

Mertim binası olarak anılan bu bina 175 metre yüksekliktedir. 54 katlı Mersin Ticaret Merkezi binasının 16 katı günümüzde Ramada Oteli olarak kullanılıyor.

1100 dükkanın yer aldığı alışveriş merkezi konumunda olan Türkiye'nin eski en yüksek binası Mertim'de modern ofis katları da bulunuyor.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

🏖Mersin’i Gez 🏖 (@mersinigez)'in paylaştığı bir gönderi

Mertim binası 2014 yılında inşa edilen İzmir'deki Folkart Towers'a dek Türkiye'de İstanbul dışında inşa edilenen yüksek gökdelen olarak kayıtlara geçmişti. Mersin'in markası olarak sayılan Mersin Ticaret Merkezi binasının sahibi ise Mertim İnşaat Yatırım ve Ticaret şirketidir.

Mertin binası yapım aşamasında olduğu zaman Barış Manço TRT üzerinde bina hakkında yukarıdaki videoda yer alan bilgilendirmeleri yapmıştı.

Sonraki Haber