Avusturya’da gezici konsolosluk hizmeti

Türkiye Cumhuriyeti’nin Avusturya’daki Viyana ve Salzburg Başkonsolosluğu, gezici konsolosluk hizmetine başladı. Salzburg Başkonsolosluğu gezici hizmetleri Linz’de sunarken, Viyana Başkonsolosluğu ise gezici konsolosluğu Graz kentinde açtı.

Sunulan konsolosluk hizmeti sadece pasaport ve kimlik başvuruları ve teslimatları ile sınırlı kalmadı. Gezici konsolosluk hizmeti kapsamında noter işlemleri, dövizle askerlik ve askerlik erteleme işlemleri, e-Devlet şifresi, adli sicil nüfus kayıt örneği, vatandaşlık başvurusu ve boşanma işlemleri de sunuldu. İşlemler randevu alınmaksızın yapıldı.

Gezici konsolosluk hizmetleri vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken uygulamanın başka bölgelerde de uygulanıp uygulanmayacağı sorusunu akıllara getirdi. Türk nüfusunun yoğun yaşadığı Aşağı Avusturya eyaleti bu doğrultuda öne çıkarken, yaklaşık 16 bin nüfuslu Tirol eyaletinin başkenti Innsbruck’a yönelik açıklama, Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun’dan geldi. Bu konuda bir çalışmanın yapılmadığını bildiren Ceyhun, Medya Avusturya’ya konuştu: “Graz ve Linz deneyimlerimizin sonucuna göre yeniden değerlendirme yapacağız. Innsbruck’taki vatandaşlarımız bizlerle de irtibat halindeler. Geçen yıl Tirol ziyaretimde Eyalet Başbakanı ve Innsbruck Belediye Başkanı ile görüştükten sonra vatandaşlarımızla buluştum ve beklentileri üzerine konuştuk. Başkonsolosumuz Günay Hanım da vatandaşlarımızla sürekli irtibat halinde. Onlara en iyi koşullarda hizmet verebilmek için tüm olanakları değerlendirdiğimizden emin olabilirler.”

Sonraki Haber