Avusturya'da ilginç olay! Komşusuna Kovid-19 bulaştırdı, hapis cezası aldı

Avusturya'da komşusuna Kovid-19 bulaştıran ve hayatını kaybetmesine neden olan 54 yaşındaki kadın, dört ay ertelenmiş hapis cezasına çarptırıldı. Uzmanlar, kadının komşusuna Kovid-19 bulaştırdığını bir raporla kanıtladı.

Avusturya'da bir kadın, komşusuna Kovid-19 bulaştırmaktan suçlu bulundu. Komşusunun hayatını kaybetmesine neden olan 54 yaşındaki Avusturyalı kadın, ağır ihmal sonucu cinayetten dört ay ertelenmiş hapis ve 800 avro (30.317,72 Türk Lirası) para cezasına çarptırıldı.

KOMŞUSUNA KOVID-19 BULAŞTIRDI

'NEREDEYSE YÜZDE 100'

Avusturya'da 54 yaşındaki bir kadın, komşusuna Kovid-19 bulaştırdığı ve hayatını kaybetmesine neden olduğu gerekçesiyle mahkemeye çıkarıldı. Avusturya haber ajansı APA'ya göre, aynı zamanda kanser hastası olan kurban, 2021 yılında koronavirüsün neden olduğu zatürreeden öldü. Mahkemeye konuşan bir uzman, virolojik bir raporun virüs DNA'sının hem maktul hem de 54 yaşındaki kadınla eşleştiğini gösterdiğini ve bunun da sanığın virüsü "neredeyse yüzde 100" bulaştırdığını kanıtladığını belirtti.

The Independent'in haberine göre yargıç Perşembe günü cezayı açıklarken, APA kararın henüz kesinleşmediğini bildirdi. Mağdur ve sanığın isimleri Avusturya'nın katı gizlilik kuralları uyarınca açıklanmadı.

Sonraki Haber