Avusturyalı komşu Türk çifti kurtardı

Avusturya’nın Almanya sınırında meydana gelen sel felaketi bir kahramanlık hikayesine tanık oldu. Salzburg eyaletine bağlı Hallein kasabasında yaşayan Alexander Eisenmann, Türk komşuları Salih ve Ayşe Karaaslan çiftini kurtardı.

Yaşadıklarını Anadolu Ajansı muhabiriyle paylaşan Salih Karaaslan, işlettiği restorandan eşiyle birlikte çıktığını, restoranın köşesinde beklerken sivil savunma ekiplerini aradıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını ve yolun karşısına geçmeye çalıştıklarını aktardı. Bu esnada eşinin suya kapıldığını anlatan Karaaslan, suyun akıntısına kapıldıklarını gören komşularının yardımıyla sudan çıktıklarını belirtti.

Karaaslan, olayın ardından Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun ile Salzburg Başkonsolosu Berkan Pazarcı’nın kendilerini arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini söyledi.

ÇAVUŞOĞLU’DAN EISENMANN’A TELEFON

Kurtarmayla ilgili Alexander Eisenmann da Anadolu Ajansı’na bilgiler paylaştı. Karaaslan çiftinin restoranlarının bulunduğu binanın bitişiğindeki apartmanın sahibi olan Eisenmann, çiftin suya kapılması üzerine oğlunun kendisine haber verdiğini kaydetti. Bunun üzerine suya girerek yardımcı olmaya çalıştığını ifade eden Eisenmann, “Benim için kim oldukları elbette hiç önemli değildi. Her ne kadar riskli de olsa onlara yardım etmek için kararlı bir şekilde suya girdim.” açıklamasında bulundu.

Olayın ardından Eisenmann, Büyükelçi Ceyhun ile Başkonsolos Pazarcı’nın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da kendisini aradığını aktardı. “Beni aramış olmasından çok mutlu oldum. Çok içten ve samimiydi, bana teşekkür etti, yardım teklifinde bulundu.” sözleriyle memnuniyetini dile getiren Eisenmann, böyle bir telefonun kendisi için sürpriz olduğunu da kaydetti.

BİR YILDA İKİNCİ DAYANIŞMA

Eisenmann’ın müdahalesi, Türk ve Avusturya toplumu arasında sergilenen ikinci dayanışma örneği oldu. 2020’nin Kasım ayında da iki Türk genci, Viyana’da meydana gelen bir terör saldırısında bir polis memurunu kurtarmıştı. Olayın olduğu gece kendisi de vurulan Recep Tayyip Gültekin, bir polis memurunun da vurulması üzerine arkadaşı Mikail Özer’le polisin ambulansa binmesine yardımcı olmuşlardı. Gültekin ve Özer’in terör eylemine rağmen müdahalesi ise özellikle Avusturya basının da geniş yer almış, müdahale kahramanlık olarak nitelendirilmişti.

Sonraki Haber