Aybar fırtınası İstanbul'u vuracak mı? Teğet mi geçecek?

Çarşamba gününden beri başta İstanbul Valiliği, İBB ve İBB'ye bağlı birimlerce kentte kar uyarıları yapılıyor. Hatta eğitime 14 Mart'a karar ara verilmişti. Beklenen Aybar kar fırtınasının yakın zamanda başlayacağı söyleniyor. Peki fırtına vuracak mı? Teğet mi geçecek?

Çarşamba gününden beri başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'ndeki birçok şehirde yer yer kar yağışları devam ediyor. 16 milyon kişinin yaşadığı İstanbul'da ise önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. AFAD, AKOM gibi kurumların uyarılarıyla İBB ve İstanbul Valiliği bir dizi önlem aldı. Peki Aybar kar fırtınası İstanbul'u vuracak mı? İşte yanıtı...

AYBAR NEDİR?

Uzmanlar; "aybar" diye bir tanımlama olmadığını ancak Anadolu'da çetin geçen soğuk kış günlerinden dolayı halk tarafından takılan bir isim olduğunu belirtiyor.

İSTANBUL'DA BİR DİZİ ÖNLEM ALINDI

İstanbul'da kamuda ve özel sektörde bir dizi önlem alındı. AVM'lerin kapanış saatleri öne çekildi, eğitim öğretime 14 Mart'a kadar ara verildi. Moto kuryelerin çıkışı yasaklandı. Zorunlu haller dışında evden dışarı çıkılmaması konusunda başta İBB ve İstanbul Valiliği birçok uyarıda bulundu.

FIRTINA VURACAK MI? TEĞET Mİ GEÇECEK?

Birçok uzman İstanbul'da çok şiddetli bir kar fırtınası olacağını Aybar kar fırtınası olarak bilinen bu fırtınayla şiddetli sağanak kar yağışı görüleceğini bildiriyor. Ancak; radar ve uydu görüntülerinden referansla bazı uzmanlar Aybar'ın İstanbul'da Şile ve Anadolu yakası çevresinde etkili olacağını ve teğet geçeceğini bildiriyor. Aybar'ın 3. aşaması olan Vortex'in gerçekleşeceğini konusunda da yine uzmanlardan farklı görüşler almak mümkün.

Sonraki Haber