Aydınlık bayrağı daha yukarı

Modern savaş halkların topyekün seferberliğiyle ve katılımıyla gerçekleşir. Bugün 2. Kurtuluş Savaşı koşullarında attığımız dijital gazetecilik adımı, kuşkusuz başta değindiğimiz bayrağı yükseltmek ve üreticinin sesini daha gür duyurmaktan ibaret olan görevimizi daha iyi yapabilmemizi sağlayacaktır

Gazetemiz Aydınlık geçen günlerde 99. kuruluş yıldönümünü kutladı. Kurtuluş Savaşı'nın ateşinden doğan, sosyalizmi ülkemize taşıyan bu gazetenin oynadığı tarihi rolü bilmek geleceğe güvenle bakmamızı sağlıyor. Ancak günümüzde gazetemizin önemi daha da arttı, hatta medya dünyasında herkesten farklı öncü bir konuma yerleşti. Kurtuluş Savaşı sırasında solun temsilcisi sayılan gazetemiz, o dönem Milli Kurtuluş Savaşı'nın sesi sayılan Hakimiyet-i Milliye'yi ve demokratik değerlerin savunucusu olan Anadolu'da Yeni Gün gibi gazetelerin de siyasal mirasını bugün itibariyle yüklenmiş bulunuyor.

Ülkemiz, 24 Temmuz 2015 tarihinden bu yana emperyalizme karşı silahlı mücadele yürütüyor. Terörle mücadele aslında basit bir asayiş konusu olmayıp, vatan bütünlüğümüz ve milli birliğimizle ilgili bir varlık yokluk savaşıdır. Savaşın zirvesini de 15 Temmuz darbe girişimini püskürterek yaşadık. Bu sürece toplam olarak 2. Kurtuluş Savaşı demek yerinde olacaktır.

Her savaşın bir sözcüsü, lideri, programı vardır. 2. Kurtuluş Savaşımızın rotasını çizen gazete olma ayrıcalığı yukarıda işaret ettiğimiz tarihsel rolümüzün ne olduğunu açıklıyor. Aydınlık gazetesi, Amerikanın kara gücü olan ve onun 5. Kol faaliyetini yürüten PKK ile mücadelede hem tavizsiz tutum aldı, hem de bu mücadeleye bir medya organı olarak katkı sundu. Savaşın güncel cephesi olan Doğu Akdeniz konusunda 'Mavi Vatan' programının açıklayıcısı, savunucusu ve güncel gelişmeleri bu program dahilinde yorumlayan haber ve analizleriyle ön açıcı olduk. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz koşullarında da krizden çıkışı gösteren 'Üretim Ekonomisi' programıyla ve bu programa duyulan ihtiyacı hayattan aldığı verilerle besleyen gazetemiz üreticilerin sesi olma konumundadır.

HER SAVAŞIN BİR ARACI OLUR

Savaş siyasetin başka araçlarla devamıdır diyen Clausewitz'i haklı çıkarırcasına hayat yeni iş ve görevleri önümüze getiriyor. Söz gelimi, Namık Kemallerin kuşağı 1860'larda vatansever ve özgürlükçü düşüncelerini ifade etme olanağını dönemin en ileri iletişim aracı olan matbu gazete ve dergilerde bulmuştu. Kurtuluş Savaşı yıllarında ise vatanseverler, matbu gazeteyi, 'telgraf' denilen yeni ve hızlı haberleşme aracıyla birleştirdi. Daha güncel, daha etkili olmayı bu sayede başardılar. Gazi Mustafa Kemal Paşa, telgraftan en iyi yararlanan liderlerin başında gelir. Bu aracı düşmanlarından iyi kullanarak Milli Mücadele'yi örgütlemeyi ve güncel haberlere beslemeyi başardı. Gazete çıkarmaya verdiği önemi ise şöyle örnekleyebiliriz; henüz Sivas Kongresi'ni topladığı dönemde 'İrade-i Milliye' gazetesinin de çıkmasını sağladı. Yani hem savaşı yürütecek hükümeti örgütlüyor, hem de bu hükümetin sesini dünyaya duyurabilmesini sağlıyordu.

Aydınlıkçılar ise yarım asrı aşan siyasal mücadele tarihinde, günlük gazete, haftalık veya aylık dergiyi hep mücadelenin ihtiyaçlarına göre tam zamanında ve büyük bir ustalıkla değerlendirdi. Hep halka dayandı ve fedakarlığı örgütleyerek hiçbir devrimcinin yapamadığı işlere imza attı.

21. YÜZYILIN SİLAHI

Telgrafın, telefonun, radyonun, televizyonun insanlığın çığır açan ilerlemelerine işaret ettiğine kuşku yok. Günümüzde bu ilerleme zincirinin son halkasını oluşturan internet ortamını ise vatanseverlerin ve devrimcilerin iyi kullanarak etkili olması gerekiyor. Dijital gazetecilik çağında, Aydınlık’ın yapması gereken görev bu yeni silahı en güçlü şekilde eline alarak ustalıkla kullanmaya başlamasıydı. Yukarıda da işaret ettiğimiz gibi, biz Aydınlıkçılar, her silahı yeri ve zamanı geldiğinde kullanarak tarih yazdık. Pandemi sürecinde dijital gazeteyi hayata geçirme kararı aldık ve uygulamaya giriştik.

YENİ ARACIN YENİ FAYDALARI

Aydınlık gazetesi olarak aslında okurlarımıza iki yaygın organıyla ulaşma fırsatı buluyorduk. Biri klasik matbu gazetemiz ülkemizin her yerinde bayilerden alınıp okunabiliyor. İkincisi, yenilenmiş haliyle aydınlık.com.tr adlı web sitemizdi. Derinlemesine analizlerden, son dakika haberlerine kadar çok geniş bir yazı malzemesini okurlarımızla buluşturabiliyorduk. Buna üçüncü yayın organımızı yani E-Aydınlık eklenmiş oldu. E gazetemiz:

Her an ulaşabilme,

Haber ve köşe yazılarını kesip biriktirebilme,

Gazeteyi toptan arşivleyebilme ve

Her zaman yanında taşıyabilme avantajlarını getirdi.

E Aydınlık’a abone olmak ise oldukça kolay. Burada tekrar tarif edecek olursak, E-Aydınlık’a magaza.aydinlik.com.tr sitesi üzerinden abone olabiliyorsunuz. Uygun gördüğünüz abonelik seçeneğinin “Alışveriş Sepeti” imlecine tıkladıktan sonra sayfanın sağ üst kısmında yer alan “Alışveriş Sepetim” bölümüne girdiğinizde, sistem sizi gerekli işlemler için yönlendirecek. Abonelik işlemi onaylandıktan sonra, e-postanıza gelen onay linkine tıklayarak, abonelik bilgilerinizle egazete.aydinlik.com.tr adresinden “kullanıcı girişi” yapabileceksiniz.

Her sabah 04:00'da gazetemiz sisteme yüklenmiş oluyor. Silahınız elde güne başlayabilirsiniz.

AYDIN OKURLARLA TOPYEKÛN MÜCADELE

Modern savaş (iletişim de bunun bir cephesidir) halkların topyekün seferberliğiyle ve katılımıyla gerçekleşir. Bugün 2. Kurtuluş Savaşı koşullarında attığımız dijital gazetecilik adımı, kuşkusuz başta değindiğimiz vatanseverlerin bayrağı yükseltmek ve üreticinin sesini daha gür duyurmaktan ibaret olan görevimizi daha iyi yapabilmemizi sağlayacaktır. Ancak bu görev ancak seferberlik ruhuyla başarılabilir. Topyekün girişmediğimiz hiçbir iş tam anlamıyla gerçekleşmeyecektir.

Peki topyekun mücadeleyi kimlerle vereceğiz ? Aydınlık gazetesi bu konuda, diğer bütün medya organlarından üstün bir konumda. Çünkü Aydınlık’ın okur kitlesi, Türkiye'nin en birikimli, nitelikli ve seçkin insanları. Öyle ki Aydınlık okuru sadece okumuyor, eleştiriyor, katkı sunuyor, elinde gazetesi propaganda yapıyor ve meydanlarda gazetesini halkla buluşturuyor. Böyle eşsiz bir konumda olan gazetemizin, önüne koyduğu her görevi başarabilmesini işte bu okur modeli sağlıyor.

Aydınlık okurları kendisine “Aydın okur” diyor. Bu güzel adlandırma, büyük bir örgütlenmenin de adı aynı zamanda. Aydın Okur Platformu, her ilde, ilçede ve yurt dışında, gazete okurlarımızın buluştuğu, tartıştığı ve gazeteye ilişkin öneriler geliştirdiği birer fikir merkezi. Şimdi bu fikir merkezleri topyekun mücadelenin seferberlik örgütlerine dönüşüyor.

SEFERBERLİK GÖREVLERİ

Dijital gazetemiz olan E Aydınlık, bir abonelik sistemi üzerine kuruludur. Dolayısıyla abone sayısının artması bu yeni aracımızı güçlendirecektir. Gazetemizin gücü ile abone sayımız arasında bir doğru orantı var. Abone olma ve abone bulma olarak özetleyebileceğimiz görevleri Aydın Okurlarımızın önüne koyarak 18 Nisan 2020 tarihinden bu yana çalışıyoruz. Çalışma pratiğimizden çıkan sonuçları ve görevleri sıralayacak olursak :

Öncelikle birçok il ve ilçede Aydın Okur Temsilcilerimizin yönlendirmeleriyle toplantılar düzenledik. Çevrimiçi ortamda düzenlenen bu toplantılara gazete yöneticilerimiz katıldı ve kampanyanın fitili buralarda ateşlendi. Bu toplantılarda aldığımız kararlar;

1) Önce okurlarımız abone olacak.

2) Abone olanlar abone yapıcı olacaklar ve yeni aboneler bulacaklar.

3) Her abonemize yeni abone bulma hedef konacak ve herkes telefonlarına sarılacak, rehberinde kim var kim yok arayarak abonelik teklifi götürecek.

4) Arama ekipleri oluşturulacak. Elimizde bulunan ve Aydınlık'la bir şekilde iletişim kurmuş bütün dostlarımızın yer aldığı listeler tek tek aranarak abonelik teklifi götürülecek.

5) Her il ve ilçemizin bir abone yapma hedefi olacak. Dayanışma ve devrimci yarış başlayacak.

6) Günlük ve haftalık olarak birbirimize raporlar verecek ve şeffaf çalışacağız.

7) Abonelik işleminde teknik sorunlar yaşayan herkese yardımcı olacağız.

Bu kararların tamamını uyguladık ve uygulamaya devam ediyoruz. Okurlarıyla, yazarlarıyla, yöneticileriyle bu kadar iç içe omuz omuza çalışan bir yapının başarısız olması imkansızdır. Yapılacak iş belli, yapacak olan belli, şiarımız belli:

On bin fersahlık yol, durduğun yerden başlar!

Sonraki Haber