Aydınlık gerçeği yazdı Kiev hedef aldı

Dış Haberler Editörümüz Yiğit Saner, Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Mariupol ziyaretini anlattığı haberleri nedeniyle Kiev rejimi tarafından hedef gösterildi. Milli Direniş Merkezi adlı devlet kuruluşunun sitesinde Saner’e tehditler savruldu. Yazı, çok sayıda Ukrayna sitesi tarafından da alıntılandı

Gazetemizin Dış Haberler Editörü Yiğit Saner, Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC)'ndeki Mariupol kentini ziyaret edip, gördüklerini anlattığı için Kiev rejimi tarafından hedef gösterildi. Milli Direniş Merkezi (MDM) adlı devlet kuruluşunun internet sitesinde yayınlanan yazıda, Rusya'nın “yabancı propagandacıları” işe aldığı iddia edildi.

MDM şu tehditleri savurdu: “Devletimizin tüm düşmanlarının izini süreceğimizi vurguluyoruz. İşbirlikçilere ve gerçekleri çarpıtmaya çalışan herkese ilişkin önemli bilgilerin bu bağlantı aracılığıyla tarafımıza iletilmesinin teşvik edildiğini hatırlatırız.”

'SOKAKLARDA MUTLU İNSANLAR GÖRDÜ'

Saner'in Mariupol'da bir DHC kanalına verdiği röportajın görselini kullanan Kiev otoriteleri, muhabirimizin tişörtüne fotomontajla “Cheap Clown” (Ucuz Soytarı) yazısını kondurdu. Görsele, Rusların savaştan sonra inşa ettiği ilkokulun bahçesine tuvaletini yapan bir köpek eklemeyi de ihmal etmediler.

Kurum, bahsi geçen röportajla ilgili olarak, “Mesela Türk gazeteci Yiğit Saner ancak Rusya'nın buraya gelmesiyle mutlu olan Mariupol sakinlerini sokaklarda 'gördü.'” diye yazdı. MDM'nin internet sitesinde yayınlanan yazı, çok sayıda Ukrayna haber sitesi tarafından alıntılandı.

Saner ve Ulusal Kanal Dış Haberler Şefi Kıvanç Özdal, 1-4 Ekim tarihlerinde ağırlıklı olarak Batılılardan oluşan yabancı gazeteci ve akademisyenlerle birlikte DHC'yi ziyaret etmişti.

Saner'in bu seyahate ilişkin izlenimleri dört bölümlük bir yazı dizisi halinde Aydınlık'ta yayımlanmıştı. Gerek MDM tarafından alıntılanan röportajın gerekse yazı dizisinin yerel halkın söyledikleri ve çevreden edinilen izlenimler üzerine kurulu olduğunu bir kez daha hatırlatırız.

İşte gazetemizin Dış Haberler Editörü Yiğit Saner'in, Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC)'ndeki Mariupol kentini ziyaret edip, gördüklerini anlattığı yazı dizisi:

Sonraki Haber