Aydınlık, İran sınırındaki o kamyonları görüntüledi: Sevkıyat durduruldu

Aydınlık, İran'ın geçişine izin vermediği Ermenistan'a ait askeri araçları sınırda görüntüledi.

Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'daki provakatif saldırılarının ardından Azerbaycan haklı bir yanıt vererek işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesini başlattı. Azerbaycan'ın topyekun yürüttüğü vatan savaşı Ermenistan tarafında büyük kayıplara yol açınca, bu kez "İran Ermenistan'a silah yardımı yapıyor" denilerek fitne kampanyasının düğmesine basıldı. Kampanyada İran'ın Hazar Denizi kıyısındaki Enzeli Limanı'ndan Ermenistan-İran gümrük kapısına hareket eden ve gümrüğe giriş yapan TIR görüntüleri servis edilmeye başlandı.

İRAN TIRLARI NE TAŞIYORDU?

Görüntülerde, İran plakalı TIR'ların üzerinde askeri alanda da kullanılan Rus yapımı “KAMAZ” markalı kamyonlar görülüyordu. Belirli sosyal medya hesaplarından yayılan görüntülerde İran'ın Ermenistan'a silah gönderdiğine dair paylaşımlar yapıldı, hatta Türkiye'de birçok gazete bilginin kaynağını sorgulamadan, haberlerini bu paylaşımları kaynak göstererek yaptı. Ancak hiçbir şey anlatıldığı gibi değildi…

Aydınlık İran’da ilgili makamlara ulaşarak gerçeğe ortaya çıkardı.

Rusya ve Ermenistan arasındaki satış anlaşması bundan dört ay önce gerçekleşmişti. İran’ın her iki ülke ile taşımacılık alanında anlaşması olduğu için araçlar Hazar Denizi'nden İran'ın Enzeli Limanı'na, buradan da karayolu ile Nurduz Gümrüğü'ne geçecekti.

SEVKIYAT DURDURULDU

Gemi, İran limanına yanaştı ve araçların teslimatı da çatışmaların başladığı ana denk geldi. İran İslam Cumhuriyeti makamları hassaslaşan süreç nedeni ile araçların geçişini durdurdu. Toplam 97 “KAMAZ” marka içerisinde yedek malzemeleri bulunan kamyonlardan 16 tanesi Ermenistan tarafına geçti, 20’si şuan Nurduz Gümrüğü'nde bekletiliyor. Kalan araçlar da Enzeli Limanı'nda depoda tutuluyor.

HEDEF AZERBAYCAN’I YALNIZLAŞTIRMAK

Sosyal medyadaki “İran Ermenistan’a yardım ediyor” kampanyası İran’ı değil bizzat Azerbaycan'ı hedef alıyor. Ermeni lobilerinin Soros işbirliği ile yürütülen bu kampanyayı kullanarak Azerbaycan’ı bölgede yalnızlaştırmayı hedeflediği değerlendiriliyor. İran makamlarının aksi açıklamaları bir yana, Azerbaycan makamlarının da haberlerin gerçeği yansıtmadığı yönündeki açıklamalarına rağmen kampanya hala devam ediyor.

İşte Aydınlık.com.tr’nin ulaştığı o görüntüler…

Sonraki Haber