Soruşturma üç müdürle sınırlı kalmayacak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı adı geçen emniyet müdürlerinin gözaltına alındığını açıkladı. Soruşturmanın 3 emniyet müdürüyle sınırlı kalmayacağı öğrenildi. Savcılığın yanı sıra MİT ve emniyetin de çalışmaları sürüyor

Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Bora Kaplan ile bu suç örgütüne mensup olmakla suçlanan 28’i tutuklu 61 sanığın yargılandığı davayı yönlendirmekle suçlanan üç emniyet müdürü gözaltına alındı. Suç örgütünün 2 numarası olduğu iddiasıyla yargılanan Serdar Sertçelik geçen günlerde davanın gizli tanığı olduğunu açıkladı. Sertçelik, AK Partili bazı yöneticilerinin ismini vermesi için emniyet tarafından zorlandığını ifade etti. Sertçelik'in bu iddiaları sonrasında görevden uzaklaştırılan emniyet müdürleri gözaltına alındı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı hedef alan bir tertibi yönettikleri Milli İstihbarat Teşkilatı ve emniyet güçleri tarafından saptandı. Tertibin içinde ABD güdümlü bazı tarikatlar var.

SOYLU'YA SESSİZ KALINDI YENİ İSİMLER HEDEF ALINDI

Ayhan Bora Kaplan dosyasında ilk olarak eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hedef alındı. Bora Kaplan'ın, Süleyman Soylu ile yakın ilişkileri olduğu iddia edilmişti. Ancak Kaplan mahkemede verdiği savunmada Soylu'nun İçişleri Bakanı olduğu dönemde büyük baskı altında olduklarını belirtti. Soylu’nun ardından kumpasın hedefi genişledi. Gizli tanık Sertçelik, bazı üst düzey emniyet mensuplarının kendisinden AK Parti’nin yöneticilerini tanık olarak dosyaya dahil etmesini istediğini açıkladı. Sertçelik, Emniyet Müdürü Ş.D’nin kendisine, "Bekir Bozdağ, Mücahit Aslan, Abdülhamit Gül, Fahrettin Koca, Sadık Soylu... bu isimlerle ilgili bir şablon oluşturulacak. Bunlarla da oturup karşılıklı konuşacağız. Gizli tanık ifadene bunları da ekleyeceksin." dediğini öne sürdü. Ses kayıtlarını yayınladı.

Ayrıca soruşturma ve dava süreciyle ilgili bazı firari FETÖ mensuplarına bilgi sızdırıldığı da belirlendi.
Davanın gizli tanığı olduğunu belirten Sertçelik'in ifadeleri sonrasında Ayhan Bora Kaplan davası yeni bir boyut kazandı. Kumpas iddialarına ilişkin süreçle ilgili son olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek görevden uzaklaştırılan 3 emniyet müdürüyle ilgili soruşturma başlattı. Dün akşam saatlerinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Serdar Sertçelik’in ifadesinde geçen iddialarla ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadale Şube Müdürlüğü’nde görev yapan dört kamu görevlisi hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi. Soruşturmanın 3 emniyet müdürüyle sınırlı kalmayacağı öğrenildi. Savcılığın yanı sıra MİT ve emniyetin de çalışmaları sürüyor.

EMNİYETTE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER BEKLENİYOR

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Ankara Emniyeti'nden 3 üst düzey isim görevden uzaklaştırılırken emniyet müdürleri kararnamesine ilişkin de yeni iddialar ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla kısa süre içinde Resmi Gazete’de yayımlanması beklenen kararname ile Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç'in yerine yeni bir ismin atanacağı iddia edildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü için ismi geçenler arasında Emniyet Genel Müdür yardımcısı Mustafa Çalışkan da bulunuyor. Kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara Emniyetinde önemli değişikliklerin olacağı belirtiliyor.

MİT’TEN ÖZEL ÇALIŞMA

Ayhan Bora Kaplan davasında gizli tanığın, ifadesinin yönlendirme sonucu alındığı iddialarının ardından emniyet içinde yaşanan gelişmelerle birlikte, yeni başlatılan soruşturma sürecinde daha dikkatli adımlar atılmaya başlandı. Görevden uzaklaştırılan emniyet müdürlerine ilişkin yürütülen soruşturmada olayın arka planına ilişkin araştırmalar devam ederken emniyet içinde de Terörle Mücadele ve İstihbarat şubelerince konuyla ilgili özel çalışmaların yapıldığı öğrenildi. MİT'in de bu konuda araştırmaları devam ederken önümüzdeki günlerde kumpas iddialarıyla ilgili operasyonların olabileceği belirtildi.

FİRARİ FETÖ’CÜLER YOĞUN MESAİDE

Ankara Emniyet Müdürlüğündeki bazı üst düzey görevlilerin de dahil olmasıyla siyasilere kurulan kumpas için FETÖ’cüler yoğun mesaide. Geçen ay Ankara Emniyetinden firari FETÖ’cü Cevheri Güven’e bilgi sızdırıldığı öne sürülmüştü. Güven’in sosyal medya paylaşımlarında ve youtube videolarında soruşturma süreçleriyle ilgili pek çok ayrıntıya hakim olduğu görüldü. Diğer firari isimlerden Emre Uslu da sözde Ergenekon MHP “çetesinin” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı teslim aldığını iddia etti.
Cevheri Güven yaşananları, “Ayhan Bora Kaplan dosyası; savcılık tarafından boş bir iddianame hazırlanması, duruşmada Ayhan Bora Kaplan’ın hakime “bir tanem” diye iki kez hitap etmesi, ardından dosyadaki gizli tanık M7’nin ortaya çıkmasıyla iyice sulandırılmış oldu” şeklinde niteledi. Güven şöyle devam etti:
“İddianameye bakıldığında Kaplan dosyasının genişlemesi gerektiğini herkes görüyor çünkü bu dosya, Ankara merkezli bir mafya grubundan ibaret değil. İçinde başta Süleyman Soylu, Sadık Soylu ve bir dizi emniyet müdürü ve savcı-hakimin bulunması gereken bir dosya. Bürokrasi ayağı özellikle MHP’yle iç içe isimlerden oluşuyor.”

‘KISKAÇ’A TESLİM OLDU’

Emre Uslu ise Ergenekon yalanına sarıldı. Eski emniyet mensubu olan Uslu şöyle yazdı: “Bugün olan olaylar: Erdoğan, MİT ve emniyet içindeki Ergenekon-MHP çetesinin Ankara’da kurduğu KISKAÇ’a teslim oldu. Anayasa sürecini aceleye getirmeyeceğini duyurdu. Yeni anayasada geri adım attı. Osman Kavala’yı çıkarmaya hazırlanıyordu. Kavala’nın yeniden yargılanması talebi reddedildi yani DEVLET ve BAHÇELİ 2, AKP ve RTE sıfır. Bahçeli bir de Ali Yerlikaya’yı görevden aldırırsa Erdoğan o zaman anlayacak, mafyayla evlenebilirsin ama ayrılamazsın.”

Sonraki Haber