AYM’nin 13 Temmuz gündemi belirlendi

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yapılan başvuruya ilişkin süreç devam ediyor.

Anayasa Mahkemesi (AYM), 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer alan bazı hükümlerin iptali istemiyle yapılan başvuruyu bir kez daha gündemine aldı. Kanuna ilişkin iptal istemini ele alan Yüksek Mahkeme daha önce, Milli Eğitim Bakanlığı ile en yüksek üyeye sahip 3 sendikanın açıklamalarını sözlü olarak dinlemeye karar vermişti. Bu kapsamda 5 Temmuz Çarşamba günü Bakanlık yetkilileri ile ilgili sendika temsilcilerinin sözlü açıklamaları dinlendi. AYM Genel Kurulu 13 Temmuz Perşembe günü de iptal davasını esastan görüşerek karara bağlayacak.

İPTALİ İSTENİLEN MADDELER

İptali istenen maddeler arasında, mesleğin aday öğretmenlik döneminden sonra "öğretmen", "uzman öğretmen" ve "başöğretmen" olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılması, aday öğretmenlik ve aday öğretmenliğe atama usullerine ilişkin düzenlemeler ile bunun yönetmelikle belirlenmesine ilişkin hükümler yer alıyor.

Sonraki Haber