Aynı tas aynı hamam

Sarı kırmızılılar günden güne erimeye devam ediyor... Süper Lig'de galibiyeti unutan Galatasaray'a bir darbe de Hatay'dan geldi. 2 kez öne geçmesine rağmen rakibine 4-2 yenilen Aslan'ın ligde son 10 maçta sadece 1 galibiyeti bulunuyor

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Atakaş Hatayspor'a deplasmanda 4-2 yenilerek kötü gidişatını sürdürdü. Sarı-kırmızılı takım, Fatih Terim ile yolların ayrılmasından sonra teknik direktörlük görevine getirilen İspanyol Domenec Torrent yönetiminde çıktığı ilk maçtan mağlubiyetle ayrıldı. Karşılaşmada Galatasaray'ın gollerini Emre Kılınç ve Kerem Aktürkoğlu atarken, Atakaş Hatayspor'un gollerini ise penaltıdan Diouf, Kamara ve Lobjanidze (2) kaydetti. Süper Lig'de son 10 maçının sadece birini kazanan Galatasaray, 21. haftayı 27 puanla 13. sırada bitirdi. Karşılaşmayı kazanan Atakaş Hatayspor ise puanını 35'e çıkartarak, ligde 3. sırada yükseldi.

DIŞ SAHADA KAZANAMAMA SERİSİ 6 MAÇA ÇIKTI

Galatasaray, deplasmanda oynadığı son 6 karşılaşmada galibiyet elde edemedi. Sarı kırmızılı takım, ligin 8. haftasında konuk olduğu Çaykur Rizespor'u 3-2 yendikten sonra deplasmanda oynadığı 6 müsabakada 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşadı. Galatasaray, deplasmandaki son 3 maçından mağlubiyetle ayrıldı.

EN KÖTÜ PERFORMANS

Galatasaray, Süper Lig'de 3 puanlı sisteme geçilen 1987-1988 sezonundan bu yana 21. haftalar itibarıyla en kötü performansını sergiliyor. Ligin 21. haftasında Atakaş Hatayspor'a deplasmanda 4-2 yenilen Galatasaray, bu sezonki 8. yenilgisini yaşadı. Geride kalan bölümde 7 galibiyet ve 6 beraberlik bulunan sarı kırmızılılar 27 puan toplayabildi. Bu performans, Süper Lig'de 3 puanlı sisteme geçilmesinden sonra 21. haftalar dikkate alındığında sarı kırmızılı takımın en kötü istatistiği olarak kayıtlara geçti.

Galatasaray, söz konusu süreçte bundan önce en kötü performansını 2010-2011 sezonunun 21. haftasında 29 puan toplayarak gösterdi. Bu sezon 21. hafta sonunda 27 puanda kalan sarı kırmızılı takım, 8. tamamladığı 2011'in de gerisinde kaldı.

AVERAJI EKSİDE

Ligde geride kalan 21. hafta sonrasında sarı-kırmızılı takımın averajı eksi 2 olarak gerçekleşti. Bu sezon Süper Lig'de 26 gol atan "Cimbom" kalesindeki 28 gole engel olamadı. Sarı kırmızılılar, bu istatistiğiyle haftayı -2 averajla kapattı. Galatasaray, 3 puanlı sisteme geçilmesinden sonra 21. haftalar itibarıyla en az gol attığı 2. sezonunu geçiriyor. 2010-2011 sezonunda 21. hafta sonunda 24 kez ağları havalandıran Galatasaray, yediği 26 golle yine -2 averaja sahipti.

PENALTILAR KAÇIYOR

Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon kullandığı 4 penaltı atışının sadece birini golle çevirebildi. Sarı kırmızılı takım, bu sezon ilk haftadaki GZT Giresunspor maçında 2, 10. haftadaki Beşiktaş derbisi ile 21. haftadaki Atakaş Hatayspor müsabakalarında birer penaltı kullandı. Giresunspor mücadelesindeki ilk penaltıyı Alexandru Cicaldau gole çevirirken, ikinci penaltıdan Mbaye Diagne yararlanamadı. Beşiktaş derbisinde Mostafa Mohamed, Hatayspor karşılaşmasında ise Patrick van Aanholt penaltı noktasından gol bulamadı.

İSMAİL ÇİPE'YE BÜYÜK TEPKİ

Sarı kırmızılı ekipte özellikle kaleci İsmail Çipe’nin performansı ciddi şekilde eleştirildi. 27 yaşındaki file bekçisi, Atakaş Hatayspor’un kaleyi bulan 7 şutunun 4’ünde topu ağlarında gördü. Galatasaray taraftarı sosyal medya üzerinden İsmail Çipe’yi eleştiri yağmuruna tuttu. Özellikle 90+1’de Saba Lobjanidze’nin attığı 2. golde hiçbir refleks göstermeyen ve olduğu yerde kalan Çipe’ye taraftarlar çok büyük tepki gösterdi.

MARSİLYA'DAN TÜRK BAYRAKLI CENGİZ KOREOGRAFİSİ

Marsilya taraftarı, milli futbolcumuz Cengiz Ünder için Lille maçı öncesi özel bir tribün şovu yaptı. Bordeaux'ya attığı golle Marsilya'ya 44 yıl sonra deplasmanda galibiyeti getiren milli futbolcumuz için taraftarlar Türk bayrağı ve pankart açtı. Lille maçı öncesi tribünde açılan pankartta Cengiz Ünder'in soyadı ve kalp içerisinde Türk bayrağı yer alırken, "Bu tarihi zafer için tebrikler ve teşekkürler" ifadeleri yer aldı. Öte yandan statta Athena'dan "Arsız Gönül" şarkısı çaldı.

'HENRY GOLÜ'

Geçen hafta oynanan Bordeaux maçında rakipleri ipe dizerek 3 puanı getiren golü atan Cengiz, bu kez de Lille maçında resital yaptı. Burak Yılmaz ve Zeki Çelik'in formasını giydiği Lille, Marsilya deplasmanından 3 puanla dönmeye çok yaklaşmıştı ama Cengiz Ünder'e takıldı. Dimitri Payet'in pasında ceza sahasının sol çaprazında ters ayağıyla topla buluşan Cengiz, harika bir kesme vuruşla skoru 1-1'e getirdi. Sosyal medyada futbolseverler Cengiz'in bu golüne "Henry golü" benzetmesi yaptı.

HAFTANIN PANORAMASI

Haftanın takımı: HATAYSPOR

Haftanın oyuncusu: AHMET ÇALIK

Haftanın teknik direktörü: ÖMER ERDOĞAN (HATAYSPOR)

Sonraki Haber