Azerbaycan 5 Ermeni askeri ülkelerine iade etti

Azerbaycan Esir, Kayıp ve Rehin Alınmış Vatandaşlardan Sorumlu Devlet Komitesi, 5 Ermeni askerinin ülkelerine iade edildiğini duyurdu.

Komiteden yapılan açıklamada, 5 Ermeni askerin, Azerbaycan'ın hümanizm ilkelerine bağlılığının göstergesi olarak iade edildiği bildirildi.

Açıklamada, iadenin Macaristan'ın arabuluculuğuyla gerçekleştirildiği belirtildi.

İade edilen 5 askerin, 16 Kasım'da iki ülke sınırının Kelbecer istikametinde provokasyon girişiminde bulunurken gözaltına alınan askerler olduğu kaydedildi.

Azerbaycan, son 2 ayda 21 Ermeni askeri iade etmişti.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK'TEN NORMALLEŞME AÇIKLAMASI

AK Parti MYK ve MKYK Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Türkiye-Ermenistan normalleşme adımlarıyla ilgili de açıklama yapan Çelik Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev olumlu baktığı için Türkiye’nin Ermenistan’la normalleşme adımları attığını ifade etti:

İkinci Karabağ Savaşı ile işgalin sona ermesinden sonra Cumhurbaşkanımız ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev bir vizyon sundular. Buna saldırgan ve işgalci politikalardan vazgeçmesi kaydıyla Ermenistan'ın da dahil olabileceği söylendi. Bu bölge için bir fırsattır hem de bu çıkarcı anlayış Ermenistan'ın kendi kendisine verdiği bir zarardır. Bu kısır döngünün dışına çıkabilmesi için Ermenistan'ın bir zemin oluştu. Cumhurbaşkanımızın en büyük hassasiyeti Azerbaycanlı kardeşlerimizin bu normalleşme sürecine olumlu bakması.

"SAYIN ALİYEV OLUMLU BAKTIĞI İÇİN TÜRKİYE, ERMENİSTAN'LA NORMALLEŞMEDE ADIM ATIYOR"

Sayın Aliyev olumlu baktığı için Türkiye Ermenistan'la normalleşmede adım atıyor. Özel temsilciler atandı. Normalleşme gerçekleşirse birçok adımlar atılacak. İlk toplantı olarak Moskova'da bir araya gelmeleri gündemde. Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırgan politikasından vazgeçmesi şartıyla bu normalleşme süreci gerçekleşebilir.

Sonraki Haber