Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanı bir araya geldi! Nahçıvan'da Ermeni kuvvetler ateş açtı

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan New York'ta bir araya geldi. İkilinin görüşmesi sürerken Ermeni kuvvetlerin Azerbaycan'a ateş ettiği haberi geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan'ın New York'ta bir araya geldiği sırada Ermeni kuvvetleri Azerbaycan tarafına doğru ateş etti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Blinken, Bayramov ve Mirzoyan'ın New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu kapsamında üçlü toplantı gerçekleştirdiği bildirildi.

Açıklamada tarafların, Azerbaycan ile Ermenistan arasında barış ve devletler arası ilişkilerin kurulmasına ilişkin anlaşmanın, mümkün olan en kısa sürede sonuçlandırılması için ek çaba gösterme konusunda mutabakata vardığı belirtildi.

Bayramov ve Mirzoyan'ın görüşmeye ev sahipliği yapan Blinken'a teşekkür ettiği aktarıldı.

ERMENİSTAN'DAN AZERBAYCAN'A ATEŞ AÇILDI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan askerlerinin, Azerbaycan'ın Nahçıvan’daki mevzilerine ateş açtığını duyurdu.

Ermenistan, bölgedeki provokasyonlarına devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yerel saatle 16.10 sıralarında Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’ne ait birliklerin, Gorus ilinin Erevus yerleşkesindeki mevzilerinden, Azerbaycan ordusuna ait Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nin Culfa ilinin Leketağ yerleşkesindeki mevzilerine ateş açtığı bildirildi.

Ermenistan askerleri, en son 12 Eylül'de Azerbaycan mevzilerine ateş açmıştı.

Azerbaycan'ın kazandığı Karabağ Zaferi'nden sonra belirlenen sınırlarda iki ülke askerleri karşılıklı nöbet tutuyor. Ermeni kuvvetler özellikle Nahçıvan sınırında zaman zaman Azerbaycan tarafına ateş açılıyor. Ermenistan'ın bu ihlalleri Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarla duyuruluyor.

SINIR BELİRLEME GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

Öte yandan 27 Eylül 2020 tarihinde başlayan ve Azerbaycan'ın kesin zaferi ile biten İkinci Dağlık Karabağ Zaferi'nden sonra Ermenistan ile sınır belirleme görüşmeleri sürüyor.

İki ülkenin de birer komisyonla temsil edildiği görüşmelerde özellikle Dağlık Karabağ'daki köylerin statüleri belirleniyor. Bugüne kadar birden çok kez bir araya gelen komisyonlar çeşitli köylerin durumunu saptadı. Bu çalışmaların sonucunda birçok köy Azerbaycan'da tarafında kaldı.

Sonraki Haber