Azerbaycanlı uzman: Türkiye Ukrayna çabalarını iki katına çıkarabilir

Hazar Mekansal Analiz Merkezi Başkanı, Türkiye uzmanı Dr. İlgar Velizade, RIA Novosti’ye konuştu. Sputnik'in aktardığına göre Türkiye’nin Ukrayna meselesindeki duruşunun değişmeyeceğini  iddia eden Velizade “Türkiye’nin barış arayışlarını iki katına çıkarabilir” yorumunu yaptı.

Sputnik’in haberine göre RIA Novosti’ye konuşan Türkiye uzmanı Dr.İlgar Velizade, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerden sonra Washington’la istikrarlı diyalogu tercih edeceğini öne sürdü. Velizade, “Erdoğan’ın ABD ile ilişki vektörünü değiştireceğini düşünmüyorum. Bildiğiniz gibi, gelecek yıl ABD’de seçim yılı olacak ve Türkiye lideri gelecek yıl ABD’de iktidarın değişeceği ve Cumhuriyetçilerin olası zaferi umuduyla Washington’la istikrarlı diyalogu tercih edecek” ifadelerini kullandı.

ABD ANKARA’YA KARŞI ÖNYARGILI TAVIR ALIYOR

ABD’deki olası iktidar değişikliğiyle Türkiye’nin, ABD’nin Türkiye hakkındaki tutumunun değişeceğini umduğunu iddia eden Velizade, “Mevcut Demokrat iktidar, selefleri gibi, bazı durumlarda Ankara’ya karşı önyargılı tavır alıyor ve iç siyasi tercihlerini saklamıyor. Türk yönetimi bu yaklaşımı iç işlerine müdahale girişimi olarak görüyor ve ABD’de idarenin değişmesiyle durumun değişeceğini umuyor” dedi.

Sonraki Haber