Bahçeli: Celal Adan sahipsiz değildir, yalnız değildir

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli konuşmasında, "Geçtiğimiz hafta TBMM'de haince konuşma yapan tescilli bir bölücüye yüreklice yanıt veren TBMM Başkanvekili Sayın Adan sahipsiz değildir, yalnız değildir. dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Konuşmasında Cumhuriyet'in 100 yıl dönümüne değinen Bahçeli, "Bugün Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk grup toplantısını gerçekleştirme bahtiyarlığı içerisindeyiz. 3 yıl 2 ay 22 gün süren milli mücadelenin nihai sonucu tam bağımsız Türkiye devletidir. 29 Ekim 1923'e kolay gelinmemiştir. İlk Meclis binasında mekteplerden sıralar getirilmiş odun sobası kurulmuştu. Dönemin mebusları 25 kişilik odalarla kalıyordu. Meclis tutanakları dilekçe kağıtlarının arkasına yazılıyordu." ifadelerini kullandı.

AKŞENER'E 'DEMOKRASİ' YANITI

İYİ Parti Başkanı da çam devirmiş, siyaset ve fikir yoksulu olduğunu tekraren gözler önüne sermiştir. Kriz demokraside değil, Türkiye'ye karşı muhalefet mevzisinde buluşan, kimlik kaybına uğramış partilerdedir. Partisinin büyük kongresinde arkadaşlarına 'Kahrolun' diyen İYİ Parti Başkanının bu defa da Müslüman ve Arap ülkelere aynı üslupla yaklaşması utanç verici bir skandal. Geçen hafta bize yönelik sözlerine de şaşırmamak elde değil. Bizde para, cüzdan, cep karnesi gibi cebe koyulacak can değil, gerektiği takdirde feda edilecek can vardır! Şaibeli paraları cebe indirenlerin canını cebe indirme önerisi bir nevi itiraftır ve sahibini de rezil etmeye yeterlidir.

'KRİZ KİMLİK KAYBINA UĞRAMIŞ PARTİLERDEDİR'

"Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hafta sonu yaptığı bir konuşmasında, yine çürük tahtaya çivi çakmanın gayretkeşliğine sürüklenerek demiş ki 'Görevimiz Cumhuriyet'i, demokrasiyle taçlandırmaktır. İddiasını ispat edecek bir siyaset ve hayat gerçeğinden bahsetmek mümkün değildir. Cumhuriyet, demokrasi olmadan nasıl ayakta duracaktır? Kılıçdaroğlu söylesin de öğrenelim. Halk egemenliğine dayanan Cumhuriyet'in demokrasiden mahrumiyeti hangi akla ve mantığa sığabilecek bir ifade sefaletidir? Kılıçdaroğlu açıklamalarıyla çelişkiler içinde bocalamıştır. İYİ Parti Genel Başkanı da ülkemizin demokrasi krizinde olduğunu söylemiştir. Kriz Cumhuriyet'te değil, kimlik kaybına uğramış partilerdedir.

Atatürk adeta Kılıçdaroğlu gibilerine mesaj vermişti Nutuk'ta: "Gelecek nesillerin Türkiye'de Cumhuriyetin ilanı günü, ona en merhametsizce hücum edenlerin başında, cumhuriyetçiyim iddiasında bulunanların yer aldığını görerek şaşıracaklarını asla farz etmeyiniz!"

'SAYIN ADAN YALNIZ DEĞİLDİR'

"Geçtiğimiz hafta TBMM'de haince konuşma yapan tescilli bir bölücüye yüreklice yanıt veren TBMM Başkanvekili Sayın Adan sahipsiz değildir, yalnız değildir" diyen Bahçeli, "Saldırılar, istifa çağrıları ve hakaretler ayaklarımızın altındadır ve hükümsüzdür. Meclis kürsüsüne gelip arkasına aldığı zırvalarla bize cesaret temsili olan aklını başına alsın, onların aklını alırım" ifadelerini kullandı. Bahçeli şöyle devam etti:

"Gerçekleri anlatmaya başlarsak değil Ankara sokaklarında, Diyarbakır'da dahi gezemezler! Türk milletinin toplumsal dokusunu hedef alarak kökünden, tarihinden utanan kişiliksiz ve bilinçsiz bir toplum haline getirilmesi sinmiş ve silik bir topluluğa dönüştürülmesi imkansızdır."

"Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırları içinde Kürdistan diye bir yer yoktur. Var diyen alçakların doğrudan karşılarında bulacakları kudret büyük Türk milletidir ve onun sevdalısı olan Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılında bölücülük ve terör sorunundan çok çektik. Bu kanlı ve hain emperyalist kurgunun badirelerine defalarca katlandık. Artık yeni yüzyıl bölücülüğün kökünü kurutma yüzyılıdır."

NE OLMUŞTU?

Geçen hafta Genel Kurul'da söz alan HEDEP Milletvekili Sırrı Sakık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir grup toplantısındaki "MHP'nin, CHP'nin yöneticileri gitsinler Meclis'in gizli celselerine baksınlar, okusunlar. Orada Kürt kelimesini görecekler. Kürdistan'ı görecekler, Laziztanı görecekler, Çerkezleri görecekler. Mustafa Kemal bölücü müdür? Mustafa Kemal, Kürt milletvekillerini çağırırken 'Kürdistan' diyordu" sözlerini hatırlattı. Sakık bu sözlerin altına imza attıklarını ifade etti.

MHP'li Meclis Başkanvekili Celal Adan da “Buradan herhangi bir polemiğe girmek istememekle birlikte Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulurken, milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, merhametine kurşun sıkıp, askerimizi, polisimizi, Doğu ve Güneydoğu'daki sivil vatandaşlarımızı şehit edenlere ve onların adı PKK iken bir milletvekili 'Türk askerini PKK tükrükleriyle boğar' deseydi bu Meclis'ten canlı çıkamazdı. Mustafa Kemal'in devleti kurduğu dönemlerde.” ifadelerini kullandı.

MİKROFON KAPALI SANDI

Sakık, Kürt kökenli yurttaşların eşit görülmediğini savunarak "Benim söylediklerimi götürüp PKK ile özdeşleştirmenin, o noktaya çekmenin kimseye bir yararı yok. Ülkenin birliği bütünlüğü diyorsunuz, bu konuda en az sizler kadar duyarlıyız. Burası bizim ana yurdumuz, başka ülkemiz yok ama eşit olmak istiyoruz." dedi.

Sakık'ın konuşmasının ardından kendi mikrofonu kapalı sanan Adan'ın "Pez...ler ya" demesi kayda geçti.

Sonraki Haber