Bahçeli'den AB ve NATO mesajı: ‘Bizim için AB bitmiştir’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsveç'in NATO üyeliğine partisinin olumlu bakmasının, eşyanın tabiatına aykırı olduğunu belirtti. Bahçeli ayrıca, 'Bizim için Avrupa Birliği bitmiştir. Avrupa Birliği bizden sonuna kadar uzak dursun' dedi

MHP Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu toplantısı dün yapıldı. Toplantının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alan açıklamaları nedeniyle CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na tepki gösterdi. HDP kapatma davasının uzaması nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ni eleştiren Bahçeli, Avrupa Birliği ve İsveç'in NATO üyeliği konusunda da dikkat çeken mesajlar verdi. Bahçeli'nin konuşması şu şekilde:

KURULTAY TARİHİ 17 MART 2024

"17 Mart 2024 tarihinde bir şölen havasında yapmayı kararlaştırdığımız 14’ncü Olağan Büyük Kurultayımızla düğümlenecek demokratik süreçte, il ve ilçe kongrelerimizi disiplin, demokratik olgunluk, sağduyu, sükûnet, kardeşlik ve yüksek bir katılım eşliğinde gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyet’in yeni yüzyılını omuzlayacak kadrolarımızla ve Cumhur İttifakı olarak yepyeni projelerimizle gücümüze güç katacağımıza inanıyoruz."

SEZGİN TANRIKULU'NA TEPKİ

"Türk Silahlı Kuvvetleri’ne saldıran bu alçak ve aşağılık sözde milletvekilinin ağzı düşman ağzıdır, aidiyeti kandil mağaralarıdır. Ne vatansızların ne de bayraksızların Türkiye Büyük Millet Meclis’inde yeri yoktur. PKK’ya sözcülük yapan bir suçluya hazineden maaş verilmesi skandaldır, günahtır, alan için de haramdır. Hukuk ve demokrasinin kuralları eksiksiz işletilerek bu çürümüşün milletvekilliği düşürülmeli, mahkeme yolu ardına kadar açılmalıdır."

'ANAYASA MAHKEMESİ NEYİ BEKLİYOR?'

"HDP’yle ilgili açılan kapatma davası hala sürüncemededir. Bu durum haksızlıktır, hukuksuzluktur, Türk milletine saygısızlıktır. Anayasa Mahkemesi’nin yolu yol değildir, tarafı adaletin ve milli varlığın yanı hiç değildir. Terörizmin kilit taşı, siyasi damarı, ikmal merkezi, terörist devşirme mekaniğinin ana arteri HDP’nin ve devamı niteliğindeki Yeşil Sol Parti’nin bir gün bile faaliyet içinde olması zillettir, rezalettir. Sormak lazımdır ki, Anayasa Mahkemesi neyi bekliyor?"

'KARABAĞ TÜRK'TÜR'

"ABD’nin Ermenistan ile ortak tatbikatı, Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde gayrimeşru Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda meydan okur gibi seçimlerin yapılması bölge barış ve huzuruna kast etmektir. Aynı zamanda Ermenistan Birleşmiş Milletler Konseyi kararları ile AGİT ilkelerini ihlal etmektedir. Karabağ Türk’tür, Türk’ün yurdudur, Can Azerbaycan’ın ayrılmaz, ayrılamaz, koparılamaz vatan toprağıdır. Ermenistan aklını başına almalı, ateşle oynamaktan vazgeçmelidir."

'BRÜKSEL ORADAYSA ANKARA BURADIR'

Avrupa Birliği’yle ilişkilerimiz bugüne kadar bir türlü istikrar kazanamamış, karşılıklı hak ve çıkarlara saygı esasına dayalı bir seyir izleyememiştir. 13 Eylül 2023 tarihinde Avrupa Parlamentosu’nda kabul edilen Türkiye Raporu’nda, 'Mevcut şartlarda Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinin yeniden başlatılmayacağı' belirtilmiştir. Brüksel oradaysa Ankara buradır. Avrupa Birliği madem bizi istemiyor, madem kırk dereden su getiriyor, madem gözünüzün üstünde kaşınız var diyor, o halde biz de onları dünden istemediğimizi, üyelik serüveninin bir an evvel noktalanması hususunda parti görüşümüzü aziz milletimizle paylaşıyoruz. Bizim için Avrupa Birliği bitmiştir. Avrupa Birliği’nin PKK’yı üye örgüt statüsünde saflarına almasının önünde de bir engel kalmamıştır."

'NATO'YA MAHKUM OLMADIĞIMIZ BİLİNMELİ'

"NATO’nun da tartışılması, sorguya çekilmesi, gerekirse yeni baştan ittifak hukukunun milli değerler kapsamında ele alınması zorunluluktur. NATO’ya da mahkum olmadığımız herkesçe bilinmelidir. İsveç’in NATO üyeliğine şu şartlar altında Milliyetçi Hareket Partisi’nin olumlu bakması ise eşyanın tabiatına bütünüyle aykırıdır. Türkiye Cumhuriyeti tam bağımsızdır. Bölgesel ve küresel çapta ülkemize saygıyla yaklaşan, karşılıklı hak ve çıkarlara saygı gösteren, kuyu kazmak yerine dostluk ve iyi ilişkilerin kuytusunda buluşmaya hazır olan ülkelerle kucaklaşmak için yeni bir seferberlik süreci başlatmak zorundayız."

'KOMŞUYA VERİLECEK EV OLMADIĞI ANLAŞILDI'

Bahçeli açıklamasının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yaptığı "komşuluk" çağrısını hatırlatması üzerine Bahçeli, "Mahallede komşuya verilecek ev olmadığı anlaşılmıştır." cevabını verdi.

Sonraki Haber