Bahçeli'den Anayasa Mahkemesine HDP tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Anayasa Mahkemesine tepki gösteren Bahçeli, 'Yeşiller ve Sol Parti bir kez daha kostüm değiştirmiştir. HDP'nin kapatılması ile ilgili iddianame ne hakla bekletilmektedir.' diye sordu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle;

'SİYASİ İHTİRASLARIN PEŞİNDE KOŞMAYIZ'

"Önümüzde iki siyasi olay vardır ve ortadadır. Biri olağan büyük kurultay diğeri ise mahalli idareler seçimidir. 9 Ağustos 2023'te başlayan kongre sürecimiz büyük kurultayımızla taçlanacaktır. Biz siyaseti yapınca adam gibi yaparız şevkle yaparız. Dava arkadaşlığında kader de keder de kefen de paylaşılır. Bizim mücadelemizde mertlik vardır dürüstlük vardır. Başkaları gibi siyasi ihtirasların peşinde koşmayız.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli

'14 VE 28 MAYIS'I 31 MART ZAFERİYLE PERÇİNLEYECEĞİZ'

14 Ekim 2023 tarihinde Bursa merkezli ilk bölge istişare toplantımız gerçekleşmiştir. 15 Ekim'de de Kayseri merkezli ikinci bölge istişare toplantımız icra edilmiştir. 26 Kasım'a kadar 9 ayrı bölge istişare toplantımızı yapacağız. Siyasi değerlendirmelerimizi, gerçekçi hedeflerimizi özveriyle paylaşacağız. Türkiye ve dünya meselelerini anlatacağız. Cumhur İttifakı olarak Cumhuriyet'in yeni yılında Türkiye Cumhuriyeti'ni çağın üzerine sıçratacağız. 14 ve 28 Mayıs'ı 31 Mart zaferiyle perçinleyeceğiz. İttifak olarak yeni Türk mucizesine imza atacağız.

'SAVAŞ SUÇU'

Kudüs İslam'dır ve Türklüğün derin izlerini taşımaktadır. Sanmasınlar sadece Kudüs ve Gazze İslam'dır. Buraların dağı İslam'dır, taşı İslam'dır ve koruyucusu Allah'tır. Kıyamet günü senaryoları tedavüle sokulmuştur. Gazze'deki masumlar barbar saldırıların canlı hedefidir. Savaş suçu kabul edilen beyaz fosfor bombası kullanılmıştır. İsrail saldırılarına hız kesmeden devam etmektedir.

'SÖZDE MEDENİ ÜLKELER İSRAİL'İN ARKASINDA TOPLANDI'

İnsanlığın gözü önünde toplu katliam yapılmaktadır. Gazze'de insanlık değerleri vurgun yemiştir. Gazze'de toplu katliam yapılıyor. Sözde medeni ülkeler ise İsrail'in arkasında toplandı. Gazze'ye insani yardımların önü kesilmemelidir. İnsanı yardım koridoru ile Gazzelilere el uzatılmalıdır. İsrail'in saldırılarına derhal son verilmelidir.

SİVİLLERE SALDIRILMASI

“Ayrıca ABD’nin Doğu Akdeniz’e uçak gemilerini sevk etmesi hafife alınamayacak bir tehdit ve sorumsuzluktur. Buna misilleme ve cevap olarak Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de tatbikat kararı alması doğru ve cesur bir tavırdır. 16-20 Ekim 2023 tarihlerinde Doğu Akdeniz’de fiili atış eğitiminin yanı sıra, 23-27 Ekim 2023 tarihlerine Türkiye ile Kıbrıs Türk Devletinin birlikte icra edeceği Şehit Teğmen Caner Gönyeli Arama Kurtarma Tatbikatı” meydanın boş olmadığına dair çok güçlü bir mesajdır. İsrail’in sivillere saldırısına karşı çıktığımız gibi Hamas’ın da sivillere saldırmasına karşı çıkıyoruz.”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli

KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI

Sayın Kılıçdaroğlu bugün görüşülecek Irak-Suriye tezkeresine evet mi diyeceksin hayır mı diyeceksin. Bir zahmet açıklığa kavuştur da duruşunu görelim. MHP tam kadro olarak 'evet' oyu kullanacaktır.

AYM'YE HDP TEPKİSİ

(YSP'nin 4. Büyük kongresi) İstiklal Marşı okunmadı, Türk bayrağı asılmadı. Bölücü terör örgütü başının sloganı atıldı. CHP ve Kılıçdaroğlu ne dedi? Yeşiller ve Sol Parti bir kez daha kostüm değiştirmiştir. Anayasa Mahkemesi ne yapmaktadır. HDP'nin kapatılması ile ilgili iddianame ne hakla bekletilmektedir. Anayasa Mahkemesinden davacı olacağız. Olan biten rezaleti ne zaman göreceksiniz. "

İHA’NIN HESABI SORULACAK

“Sınır ötesindeki terör hedefleri inşallah yok edilecektir. Türkiye’nin haklı ve meşru operasyonlarını barış için tehdit gören ABD Başkanı ve onun içimizdeki maşaları Türkiye aleyhine mihrak bir tehdittir, gelecekleri varsa göreceklerini de unutmamaları tavsiyemdir.

İnsansız hava aracımızı düşürmelerinin hesabı da er ya da geç mutlaka sorulacaktır.

YABANCI POSTALLAR YOK!

Bahçeli, TSK’nın Suriye ve Irak’ta görev süresini uzatacak tezkerelere ilişkin CHP’nin “yabancı asker” söylemine de itiraz etti: “Bak Sayın Kılıçdaroğlu, sen de iyi biliyorsun ki, Türkiye’ye gayri meşru yabancı postalların ayak basması diye bir şey yoktur, şayet olursa verilecek sadece bir canımız vardır, çiğnenmesi gerekecek bir bedenimiz vardır, onlar da vatana, millete bin defa feda olsun.”

Sonraki Haber