Bahçeli'nin 'Öcalan' açıklamasına tepki yağdı! MHP'de istifa dalgası yükseldi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin teröristbaşı Abdullah Öcalan'a yönelik açıklamalarının ardından tepkiler büyüdü. Milliyetçi ve vatansever yurttaşlar, yeni açılım sürecine izin vermeyeceklerini belirtti. Bazı MHP'liler ise 'İhanetin ortağı olmayacağız' diyerek partiden istifa etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin TBMM grup toplantısındaki "Teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun" açıklaması Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Bahçeli'nin DMM Partililere el uzatmasının yankıları sürerken, "Bu olursa Öcalan'a af getirecek düzenlemenin önü de ardına kadar açılsın" sözleri büyük tepki topladı. Başta MHP'liler olmak üzere pek çok yurttaş Tür milletinin yeni açılım sürecini kabul etmeyeceğini vurguladı. MHP'lilerden istifa haberleri de peşi sıra geldi.

Türk Milleti 'Yeni Açılım' Planını Kabul Etmedi

Bahçeli'nin grup toplantısında teröristbaşı Abdullah Öcalan ve PKK'ya yönelik yaptığı açıklamaların ardından tepkiler yükseldi. Bunun üzerine MHP'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda dahi Bahçeli'nin o sözlerine yer verilemedi.

İlgili paylaşımda Bahçeli'nin konuşmasından "Bölücü terör örgütü PKK'nın silahlı eylemleri başarısızlığa mahkumdur. Terörle hiçbir yere varılmaz, varılamaz, varılamayacaktır. Türkiye bölücü teröre asla rıza göstermeyecek, müzakere ile mütareke dayatmaları işe yaramayacaktır" kısmı alıntılanabildi. Ancak bu bile sosyal medyadaki yurttaşların tepkisinin önüne geçemedi.

Paylaşımın altında konuya ilişkin değerlendirmede bulunan  ve MHP'li olduğunu beyan eden bir kullanıcı "Nefret ettirdiniz artık rezillikten başka bir şey değil. Benim davasını güttüğüm parti bu değil. Ya parti değişti ya da davası. Ben davamı kendim güderim. Yazık" dedi.

Başka bir kullanıcı "Bir MHP seçmeni olarak Sayın Devlet Bahçeli'nin konuşmasını kınıyorum. Asla ve asla Türk milleti buna izin vermeyecektir" ifadelerini kullandı.

Tepki gösteren yurttaşlardan bazıları da bölücü terör örgütü PKK'nın şehit ettiği askerlerimizi, polislerimizi ve  öğretmenlerimizi hatırlattı. Yurttaşlar Bahçeli'nin bu çıkışına "Şehitlerin kemikleri sızladı" mesajı vererek isyan etti. Kullanıcılardan biri "Şehit ailelerimizi, gazilerimizi incittiniz. Türk milleti elbet bunu unutmaz. Hesabını sorar" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

 BAHÇELİ 'AÇILIM' DEDİ, MHP'DE İSTİFA DALGASI YÜKSELDİ

MHP'li yurttaşlar Genel Başkan Bahçeli'nin açıklamasının ardından bu kez yalnızca tepki göstermekle de yetinmedi.  Partinin Türk milletine bağlı yönetici ve üyeleri, ABD-İsrail menşeili yeni açılım planına teslim olmadı.

Sosyal medya platformu X'ten MHP'lilerin E-devlet'ten yapttıkları istifaların ekran görüntüleri peşi sıra geldi.

Oğuzhan Serdengeçti isimli kullanıcı "Bir Ülkücü olarak doğdum, büyüdüm ve bugünlere geldim. Fakat artık MHP'nin geleneklerimizden ve değerlerimizden geri dönülmez bir biçimde koptuğunu üzülerek görüyorum ve istifa ediyorum. Hakkımızda hayırlısı..." dedi.

Murat Başbay isimli kullanıcı ise "Öcalan'ın idamı MHP'nin iktidar olduğu süreçte engellendi. MHP'nin iktidar ortağı olduğu süreçte idam cezası kaldırıldı. Bugün geldiğimiz nokta Öcalan'ın serbest bırakılması da MHP eliyle gerçekleşecek. İhanetin ortağı olmamak için istifa ettim" diyerek Genel Başkan Bahçeli'yi etiketledi.

İsa Kök "Benden bu kadar. Balgat tarafından üzerimize satanlar ve kaçanlar damgası vurulacaktır. Sorun değil vatan sağ olsun" diyerek partiden istifa ettiği dilekçenin görüntüsünü paylaştı.

BAHÇELİ'Yİ İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR

Öte yandan bazı MHP'liler Genel Başkan Bahçeli'yi istifa etmeye davet etti. Sosyal medyada "#bahceliistifa" etiketi ile kampanya başlatıldı. 

Yurttaşlardan bazılarının paylaşımları ise şöyle:

"Bebek katilini meclise sokacak kişi daha anasından doğmadı meclis sizin değil bizimdir istediğinizi yapıp istediğiniz gibi konuşamazsınız yeter artık istifa edin."

"MHP bitmiştir, en yakın zamanda Devlet Bahçeli istifa!"

Sonraki Haber