Bakan Gül ‘Eren’ filmini hakim savcı adaylarıyla izledi

PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Eren Bülbül ve Başçavuş Ferhat Gedik’in yaşamlarını konu alan ‘Kesişme: İyi ki Varsın Eren’ filmi büyük ilgi görmeye devam ediyor. Son olarak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hâkim savcı adaylarıyla filmi izledi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hâkim savcı adaylarıyla birlikte Maçka kırsalında PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Eren Bülbül ve Başçavuş Ferhat Gedik’in yaşamlarını konu alan ‘Kesişme: İyi ki Varsın Eren’ filmini izledi. Türkiye Adalet Akademisi’nin (TAA) Yargıtay Binası Salonu’nda düzenlediği film gösteriminde hâkim savcı adaylarıyla bir araya gelen Adalet Bakanı Gül, etkinlik öncesi ve sonrasında katılımcılarla sohbet etti. Etkinliğe Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin de katıldı.

Adalet Bakanı Gül, etkinlik sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, hâkim savcı adaylarıyla filmi izlediklerini belirtti. Dünya var oldukça, iyilerin destanının da var olacağını vurgulayan Bakan Gül, “Eren'imiz ve Astsubayımız Ferhat Gedik'in hikayesini beyaz perdeye aktaran 'Kesişme: İyi ki varsın Eren' filmini, Adalet Akademisinde eğitimleri devam eden hâkim ve savcı adaylarıyla izledik. Kesişme, yalnızca bir film değil; dünya var oldukça var olacak 'iyilerin' destanı” ifadelerini kullandı.

'TERÖRE EN GÜZEL CEVAP MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİKTİR'

Filmde milli ve manevi duyguların hassasiyetle işlendiğini anlatan hâkim savcı adayı Ahmet Özel, “Ülkemizde nice Eren’lerin olduğunu bilmek, bu duyguları güçlendiriyor. Teröre ve ülkemizi bölmek isteyenlere verilmek istenen yani vermemiz gereken en güzel cevabın milli birlik ve beraberlik olduğunu düşünüyorum” dedi. Hâkim ve savcı adayı Dicle Güngör ise bir ay içerisinde Adalet Bakanı Gül ile 3 farklı etkinliğe katılma imkânı bulduğunu anlatarak, “Bu ülkenin Eren Bülbül gibi yiğit, mert vicdanlı insanlara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. ‘İyi ki varsın Eren’ ona bakıp bu cümleleri söylemek isterdim. Bakanımızla bir ay içerisinde 3 etkinliğe katıldık. Hukuk sempozyumu, ‘Reis Bey’ isimli tiyatro ve şu an ki film. Hepsine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hâkim ve savcı adayı İsmail Kılıçdağ da filmin terörle mücadelenin özetini yansıttığını anlatarak, karakterlerin çok başarılı bir biçimde seçilmiş olduğunu belirtti.

Sonraki Haber