Bakan Habeck: Bazı şirketler üretimi durdurabilir

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Rusya'dan gelen doğal gaz miktarının artmaması ve şu anki düşük seviyelerde seyretmesi halinde kışın bazı sanayi sektörlerinin faaliyetlerini durdurmak zorunda kalacağını söyledi.

Alman Bakan Der Spiegel'e verdiği röportajda, "Şirketlerin üretimi durdurması ve çalışanlarını işten çıkarması gerekebilir, tedarik zincirleri çökebilir, insanlar ısınma masraflarını karşılamak için borca girebilirler. Bu insanlar yoksullaşabilirler" ifadelerini kullandı.

Almanya'nın doğal gaz dağıtımı sistemi düzenleme kuruluşu Bundesnetzagentur'un yöneticisi Klaus Muellerde doğal gaz fiyatlarının iki ya da üç katına çıkabileceğini söyledi. Mueller, çoğu senaryonun "hoş olmadığını" ve "ya kış sonunda çok az doğal gaz kalacağına ya da sonbahar ve kış aylarında son derece zor koşulların ortaya çıkacağına işaret ettiğini” söyledi.

Alman Sanayi Federasyonu (BDI), 21 Haziranda gerçekleştirilen Alman Sanayi Günü'nde ise, Almanya ekonomisine yönelik 2022 yılı büyüme tahminini Rusya-Ukrayna krizi başlamadan önce duyurulan yüzde 3,5'ten yüzde 1,5'e düşürmüştü.

Sonraki Haber