Bakan Kurum'dan İBB’ye tepki: ‘Lafta en çevreci kendileri’

İzmir Karşıyaka’da, yol yapımı sırasında İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin yarım asırlık çam ağacını kesmesine Bakan Murat Kurum, “Lafta en 'çevreci' kendileri ama iş icraata gelince ağaçlara kıyıyorlar” diyerek tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, önceki gün Karşıyaka Şemikler Mahallesi’nde yol çalışması sırasında yarım asırlık fıstık çamını kökünden keserek kaldırdı. O anları bir vatandaş cep telefonu kamerası ile kaydederek sosyal medyadan paylaştı. Sosyal medyadan CHP’li Karşıyaka Belediyesi'ne tepki yağdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise, sosyal medya hesabından, çam ağacını kesen İzmir Büyükşehir Belediyesine tepki gösterdi. Bakan Kurum paylaşımında, “Yönettikleri hiçbir yerde yeşil yatırımı olmayan CHP yine şaşırtmadı. İzmir'de bir ağacı kurtaramayıp, katletmişler. Lafta en 'çevreci' kendileri ama iş icraata gelince ağaçlara kıyıyorlar. Biz onları kurtarırız, yenilerini dikeriz. Siz sosyal medya belediyeciliğine devam.” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber