Bakan Memişoğlu yenidoğan çetesini nasıl çökerttiklerini anlattı!

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yenidoğan çetesi ile ilgili soruşturmanın 6 aydır gizlilikle yürütüldüğünü açıkladı. Bakan, 'Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmıyoruz' diyerek, suçluların gerekli cezayı alacaklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yenidoğan çetesi davasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Soruşturmanın 6 aydır gizlilikle yürütüldüğünü söyleyen Memişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya ilişkin hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayın ve ne gerekiyorsa yapın diyerek talimat verdiğini kaydetti. Yenidoğan çetesi ile mücadelede Sağlık Bakanlığının kararlı bir duruş sergilediğinin altını çizen Memişoğlu, "Bu denetimleri en ufak bir hatayı dahi affetmeyecek şekilde yapıyoruz" diyerek, yurttaşlardan sağlık çalışanlarına güvenmelerini istedi.

'HİÇ KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMIYORUZ, BAKMAYACAĞIZ'

Bakan Memişoğlu, CNN Türk canlı yayınına katıldı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Memişoğlu, son 3 ayda İstanbul'da 5 binin üzerinde denetim yapıldığını kaydetti. "Biz Sağlık Bakanlığı olarak her türlü ihbarı, her türlü CİMER başvurusunu denetliyoruz. İnsanlar şundan tedirgin olmasınlar. Biz sağlık çalışanları, 1 milyona yakın insan gerçekten çok üzgün. Bizler gerçekten insanın hayatını yaşatmak için uğraşıyoruz. Ben çok net söylüyorum, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı, hiç kimsenin gözünün yaşına bakmıyoruz, bakmayacağız" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ: NE GEREKİYORSA YAPIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bugünkü görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Memişoğlu şöyle konuştu:

Sayın Cumhurbaşkanımız şunu söyledi; 'Ben sonuna kadar arkanızdayım, benim insanlarımın en küçük canına, malına, herhangi bir şeyine zarar veren herkese gereğini yapın.' diye bizi talimatlandırmış durumdadır. Biz kötülerle mücadele eden iyileriz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın talimatı, 'Ne gerekiyorsa yapacaksınız dedi.

YENİDOĞAN ÇETESİNE KARŞI SORUŞTURMA 6 AY BOYUNCA GİZLİLİKLE YÜRÜTÜLDÜ

Eylül ayında bir komisyon da oluşturduklarını, İstanbul'daki tüm yeni doğan hocalarının denetlemeye çıkıldığını söyleyen Memişoğlu, "Bu konuda Adalet Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız inanılmaz bir operasyon yaptı. 5,5 ay önce televizyonlara çıkan, iddianamesiyle şu anda tekamüle varmış ve mahkeme süreci yakında başlayacak büyük bir çeteyi çökertme operasyonu bu." dedi.

Memişoğlu, sıkı denetimlerin yanı sıra rutin denetimlerin de yapıldığını, süreçte hastaneleri kapatma aşamasına geldiklerini ve bu dönemde video çıkınca konunun kamuoyunun gündemine girdiğini söyledi.

'CİMER OLMASAYDI HASTANELER ÇALIŞIYOR OLACAKTI'

Bakan Memişoğlu, "Bu, 6 ay evvel yapılmış bir operasyon. İddianamesi bitmiş, diğer soruşturmaları tekamül etmiş, artık adli ve idari süreci olan bir soruşturma ve bunun sonucunda da bu insanlar her türlü cezayı göreceksiniz çekecekler" ifadesini kullandı.

Sürecin gizlilikle yürütüldüğünü anımsatan Memişoğlu, "Sağlık gibi çok hassas bir alanda denetim mekanizmalarını iyi kurmazsanız sıkıntı olur, biz denetim mekanizmaları olduğu için çeteyi yakaladık. CİMER olmasaydı, bu bilgiler gelmeseydi, biz bu gizli soruşturmayı yapmasaydık, şu anda hastaneler çalışıyor olacaktı." açıklamasını yaptı.

10 HASTANENİN RUHSATI İPTAL EDİLDİ

Olaya adı karışan hastanelerde çalışan ancak bu işin içinde olmayan arkadaşlarının değerlendirileceğini söyleyen Memişoğlu, "İlgili hastaneler, 10 hastanenin şu anda hastane kimlikleri ellerinden alınmış durumda, artık hastane değiller. İçinde çalışanlara da tabii ki devlet olarak elimizden gelen, iyi niyetli olanlara destek vereceğiz. Hasta kabulü yapmayacağız, içindeki hastaları diğer hastanelerimize nakledip hastane fonksiyonlarını durduracağız." diye konuştu.

 Memişoğlu, "Şu anda tutuklu sayısı artmış durumda, 47 kişiyle ilgili soruşturma ve iddianame oluşmuş durumda. İlk başta 41 kişiydiler, şimdi 47 kişi çünkü bu tehdit eden arkadaşlar da tutuklanmış durumda." diyerek dava sürecine ilişkin son bilgileri paylaştı.

'HER TÜRLÜ CEZAYI ALACAKLAR'

22 kişinin tutukluluk halinin kalkması için savcının tehdit edildiğini hatırlatan Memişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu insanların 22'si cezaevinde, her türlü cezayı da alacak. Görecek kamuoyu. Bu kişileri delilli ispatlı olarak yakalayıp hapse attık. Bunların hapisten çıkması için savcıyı 5,5 ay sonra tehdit eden arkadaşın görüntüsü bugünkü görüntü. O ilgili kişi de tutuklanmış durumda."

 'ÇÜRÜK ELMALAR SİSTEMİMİZDE DURAMAZ'

Sağlık Bakanlığının devamlı gelişen bir kurum olduğuna vurgu yapan Memişoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu konuda teftişimizi, denetleme mekanizmalarımızı kontrol ederiz bir daha. Şunu söyleyeyim, insanoğlu olduğu sürece kötülük olacak, bunu herkes bilsin. Biz kötülükle mücadele etmek için sistemimizi daha çok geliştireceğiz. Sistemimizi daha sağlamlaştırırız ama şöyle bir şey var, bir zafiyet yoktur. Şu anda bir daha söylüyorum, sağlık sistemi denetlememizde bir zafiyetimiz yoktur. Sadece bu adamlar ceza yesin diye, bu adamlar delilleri yok etmesinler diye özellikle gizli takip yapılarak çete çökertilmiştir. Biz yine çete şüphesi bulursak bir yerde çok net söylüyorum yine gizli takip yaparız, bunları çökertiriz. Çürük elmalar sistemimizde duramaz."

'SAĞLIK ÇALIŞANLARINA GÜVENİN'

Sağlık müdürlüklerinin denetimleriyle ilgili soruları da yanıtlayan Memişoğlu, "Den-İz diye bir sistemimiz var. Biz bu denetimleri en ufak bir hatayı dahi affetmeyecek şekilde yapıyoruz. Bu olay örnek bir olay. Bizim insanımızın canı her şeyden değerli. Bebeğimizin canı her şeyden değerli. Bizim bu çürük elmaları ayıklayabilecek altyapımız da var, irademiz de var. İnsanlar tedirgin olmasınlar." dedi.

 Memişoğlu, vatandaşlardan sağlık çalışanlarına güvenmelerini istedi.

Sonraki Haber