Bakan Nureddin Nebati'den iş kadınlarına istihdam mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, seçilmiş iş kadınları ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde yapılan toplantıya 50 civarında iş kadını katıldı.

Hediye Güral, Hülya Gedik, Leyla Alaton, KAGİDER Başkanı Emine Erdem, Canan Çelebioğlu, Gülden Türktan, Hülya Eroğlu, Jaklin Güner, İSO Meclis Üyesi Sultan Tepe, Zeynep Atabay gibi isimlerin yer aldığı toplantıya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) gibi kurumlardan temsilciler de katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Nebati'nin yeni ekonomi modelini anlattığı bildirildi. Bakan Nebati sunumunun ardından, iş kadınlarının sorularını yanıtladı.

Türkiye Ekonomi Modelinin doğru bir model olduğunu ifade eden Nebati, güçlü üretim ve ihracat kapasitesi ile Türkiye’nin yüksek miktarda doğrudan yabancı yatırım çeken önemli bir merkez haline gelme potansiyeli olduğunu belirtti. Bakan Nebati, piyasalardaki oynaklığın azaltılmasına yönelik olarak gereken makro ihtiyati tedbirlerin alınacağını, ekonomide beklentileri iyileştirerek reel sektörün önünü daha net görmesinin sağlanacağını vurguladı.

Kadın istihdamının artırılması amacıyla mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları başta olmak üzere verilen destekler ve teşviklere de değinen Bakan Nebati, sosyal politikalar kapsamında devreye alınan projeleri anlattı.

Sonraki Haber