Bakan Pakdemirli'den önemli açıklamalar!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. NTV canlı yayınında konuşan Bakan Pakdemirli orman yangınlarına ilişkin önemli açıklama yapıyor.

Bakan Pakdemirli'nin açıklamaları şöyle:

İklim değişikliği sebebiyle Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en sıcak dönemini yaşadı. Bunun sonucunda da orman yangınları silsilesi yaşandı. Yeni normal olarak kabul etmemiz gerekiyor. Buna karşı ne tedbirler almamız gerekiyor, bunu çalışmamız gerekiyordu. Herkesi davet ettik. Bu konuda bilgili, yetkin kişileri davet ettik.

Burada 9 ayrı çalışma grubu oluşturduk 370 katılımcıyla çalıştay yaptık. Duman çıktıktan sonra en hızlı şekilde bunun farkına varmak ve müdahale etmek önemli. 40 dakika olan müdahale süresini 10 dakikaya düşürmek. Şu anda 12 dakikada. İlk çıktığı anı tespit edip, alanı minimize etsek yılanın başını çok erken ezerek yangının büyümesini önlemek buradaki maksatlardan biri.

Yangın şeritlerinin sayısını artırmak lazım. Orman içi yangın yollarını artırmak lazım, 210 bin kilometre yol yapmışız bugüne kadar.

İHA'larımız geçen yıl Seferihisar'da ormanda saklanmış mangal yapan vatandaşı tespit etti. Vatandaş şaşırdı ve 'Beni nasıl buldunuz' diye sorduğunda İHA'larla bulduk denildi.

Sonraki Haber