Bakan Tunç'tan Narin Güran açıklaması: Boynumuzun borcu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran cinayetiyle ilgili elde edilen bulguların, katillerin kim ya da kimler olduğuna yönelik önemli veriler içerdiğini bildirdi. Tunç, "Narin evladımızı katledenleri yargı önüne çıkarmamız lazım. Bu bizim boynumuzun borcu" dedi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi Projesi’nin kapanış konferansına katıldı. Ankara'da bir otelde düzenlenen konferansın ardından Bakan Tunç gazetecilerin sorularını yanıtladı. Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin sorulan soru üzerine Bakan Tunç şunları söyledi:

"Bizim derdimiz önce naaşa ulaşmaktı. Ulaştık. Eğer ulaşılamasaydı toplumda birilerinin neler yapacağını da daha ilk günden görmüştük. Belki de o sokaklarda gösteriler başlatan kişiler, eğer naaşa ulaşılamasaydı çok daha farklı birtakım girişimlerde bulunacaklardı."

'SORUŞTURMANIN SELAMETİ İÇİN DOĞRU DEĞİL'

"Narin'in naaşı bulunduktan sonra, onu katleden katilleri bulabilmek için yoğun gayret gösteriliyor" diyen Tunç şu ifadeleri kullandı:

"Toplanan deliller var. Tüm bunlar değerlendirilecek. Burada elde edilen bulgular şu aşamada katillerin kim ya da kimler olduğuna yönelik önemli veriler içeriyor. Şu anda teknik incelemeler devam ediyor. Burada özellikle soruşturmanın gizliliği önemli. Dışarıda basın yayın organlarında maalesef bir takım senaryolar çiziliyor. Bu da soruşturmanın selameti için doğru değil. Narin evladımızı katledenleri yargı önüne çıkarmamız lazım. Bu bizim boynumuzun borcu. Yargı huzurunda da bunlar kanunumuzun gerektirdiği en ağır cezaya çarptırılması lazım. Çocuklarımızın korunması kapsamında çok hassasız. Çocuklarımızı sadece ailelerinin korumasına bırakmamalıyız. Aileler korumalı ama asıl görev devletin görevi."

ENSARİOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI SORULDU

Bakan Tunç ayrıca, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun "Bilip de söylemememiz gerekenler var." şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Galip Bey bu konuda ne demek istediğini açıkladı. Dosyanın gizliliğine vurgu yaptı. Bu kısmı çıkarıldığında konu bağlamından kopmuş oluyor. Çok hassas bir konu. Yanlış anlamalara sebep olan cümleler kurmamamız gerek." şeklinde konuştu.

GÖZALTINDAKİ ŞÜPHELİLER BELLİ OLDU

Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran (8) cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada gözaltındaki 22 şüphelinin kimlikleri belli oldu.

Şüphelilerin, Narin’in babası Arif Güran (44), annesi Yüksel Güran (44), daha önce kolunda bulunan ısırık izi nedeniyle gözaltına alınıp serbest bırakılan ağabeyi E.G. (18), amcaları Ö.F.G. (29), B.G. (37), F.G. (42), K.G. (31), M.G. (40), H.İ.G., amca oğulları U.G. (24) ve O.G. (23), amca kızları M.G. (15) ve B.G. (19), kuzeninin oğlu D.G. (22), yengeleri M.G. (46) ve M.G. (39), halası A.K. (40), eniştesi M.Ş., Salim Güran'ın işçileri Ö.Y. ve M.S. (40) ile işçinin 15 yaşındaki oğlu ile M.K. (23) olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden mahallede imamlık yaptığı öğrenilen bir şüpheli de dün jandarmadaki işlemlerin ardından serbest bırakılmıştı.

Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Tunç, konferansta yaptığı konuşmada da 6 Eylül’de üzücü bir haber aldıklarını kaydederek şöyle devam etti:

"Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimiz, İsrailli askerler tarafından vurularak şehit edildi. İsrailli saldırganları bir kez daha lanetliyorum. Ayşenur'un hakkını, hukukunu savunmaya devam edeceğiz. Vatandaşımızın bir terör saldırısında şehit olmasına sessiz kalamazdık. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız iç hukuktan kaynaklanan yetkimizi kullanarak soruşturma başlatmış durumda."

Sonraki Haber