Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı... Ana gündem: Şiddet!

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Bakanlar Kurulu'ndaki ana gündem maddesinin şiddet olayları, sosyal medyadaki kadın karşıtı, ırkçı ve şiddet içerikli grupların olacağı bekleniyor.

En son 30 Eylül'de yapılan Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplandı.

Toplantıdaki ana gündem maddesinin şiddet olayları olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan İsrail'in Gazze'ye ve Lübnan'a yönelik saldırıları da gündem başlıkları arasında yer alacak. Yine son dönemlerde büyük yankı uyandıran Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı taklit ve tağşiş ürünleri listesi de Kurul'un gündeminde olacak.

ŞİDDET OLAYLARI VE CEZASIZLIK ALGISI

- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aile danışmanlığı ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Türkiye’nin risk haritasının çıkarılmasına yönelik çalışmalarını paylaşacak.

- Toplumda oluşan cezasızlık algısının ortadan kaldırılması için atılması gereken adımlar, yeni infaz yasası ile ilgili çalışmalardaki son durum ve 9’uncu yargı paketinde gelinen nokta değerlendirilecek.

İSRAİL'İN GAZZE VE LÜBNAN SALDIRILARI

- Bakanlar Kurulu'nun diğer gündem maddesi ise İsrail’in bir yıldır uyguladığı soykırım ve işgal politikaları olacak. Filistin ve Lübnan’a yönelik insanlık dışı saldırıların engellenmesi, İsrail’in durdurulması, savaşın farklı coğrafyalara sıçramasının önüne geçilmesi ve barış için izlenmesi gereken yollar masaya yatırılacak.

- Toplantıda, Türkiye’nin uyguladığı ekonomi politikası da geniş bir yer bulacak. Enflasyonun tek haneye düşürülmesi, yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı gibi konularda gelinen son durum analiz edilecek. Stokçuluk, fahiş fiyata ceza ve fırsatçılar da önemli başlıklar arasında olacak.

TAKLİT VE TAĞŞİŞ ÜRÜNLERİ LİSTESİ

- Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz günlerde taklit ve tağşiş ürünleri listesini güncellemiş, ürünlerinde sahtekârlık yapan firmaları ifşa etmişti. Kurul'da tağşiş yapan firmalara verilecek ceza miktarlarında herhangi bir düzenlemeye ihtiyaç duyulup duyulmayacağı da tartışılacak.

DEPREM KONUTLARI

- Deprem bölgesinde yürütülen inşa faaliyetleri ve gelinen son durum da gündeme gelecek. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapması bekleniyor.

Sonraki Haber