Bakanlık, işçiye hakaret iddiası ile soruşturma başlattı

Kocaeli’de işçilerin yemeğini ve servisini kesmesiyle kamuoyunda gündeme oturan Tezcan Galvaniz fabrikası, tekrardan tartışmalara konu oldu.

Fabrika sahibinin, bir işçinin elindeki kağıtları suratına fırlattığı gündeme geldi. Patronun işçiye hakaret de ettiği ileri sürülürken, yaşananlar güvenlik kamerası ile kaydedildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Kocaeli’de uzun yıllardır üretim yapan Tezcan Galvaniz fabrikasında, sözleşmede yer alan maddeye dayanarak işçiler kışlık kıyafet istedi. Ancak iddiaya göre işveren, işçilerin yemeğini ve servisini kesti. Servis hakları da ellerinden alınan işçilerin ulaşımı, belediye tarafından sağlanan araçlarla karşılandı.

Söz konusu fabrikada iddiaya göre fabrikanın sahibi Sadettin Tezcan, işle ilgili bir konu nedeniyle çağırdığı bir işçisine hakaretler savurdu. İşçinin eline vuran Tezcan, kağıtları önce yere ardından işçinin suratına attı. O anları güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Sonraki Haber