Bakanlıktan Tuğrul Türkeş'e Osman Kavala ile görüşme izni çıktı! AK Parti kulislerinden yeni bilgiler geldi

Adalet Bakanlığından AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in Osman Kavala ile görüşmesine izin çıktı. Türkeş, görüşmenin kısa sürede yapılacağını açıklarken AK Parti kulislerinden yeni bilgiler geldi.

AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in başta Osman Kavala olmak üzere çeşitli Gezi Davası hükümlüleriyle görüşmek istemesi ülke gündemine oturdu. Türkeş daha önce Adalet Bakanlığının kendisine cevap vermediğini ifade etmişken Bakanlıktan Türkeş'in talebine onay geldi.

AK Parti kulislerinden öğrenildiğine göre Tuğrul Türkeş’in başvurusu Adalet Bakanlığınca hem usuli açıdan hem de teknik açıdan değerlendirilmekte ve süreç devam etmekteyken; kendisiyle yüz yüze görüşme de yapılmış iken sosyal medyada, başvurusuna cevap verilmediği şeklinde paylaşım yapmasının ve başvurusu sanki reddedilecekmiş gibi bir izlenim vermesinin izin süreciyle bir alakası yoktu.

Türkeş’in TBMM Başkanlığı üzerinden Adalet Bakanlığına gönderdiği Gezi davasının bazı hükümlüleri ile görüşme talebi kapsamında ziyaret günü için uygun bir tarih kendisinin açıklama yaptığı gün belirlenmişti. Aynı gün kendisine de bilgi verildi.

TALEP DİĞER TALEPLERİNDEN FARKLI DEĞERLENDİRİLMEDİ

Ziyaret talebinin diğer milletvekillerinin taleplerinden farklı değerlendirilmesi söz konusu olmadığı, hükümlü ve tutukluların ziyaret edilmelerine ilişkin mevzuat çerçevesinde konunun değerlendirildiği ifade edildi.

Talep üzerinden henüz 1 hafta geçmeden Tuğrul Türkeş’in ‘her gün onlarca tutuklunun ziyaret edilmesine karşın kendi talebinin yerine getirilmediğine’ yönelik iddiası tamamen asılsız olduğu vurgulandı. Muhalefet milletvekillerinin de benzer talepleri aynı süre içerisinde sonuçlandırıldığı belirtildi.

Dolayısıyla Tuğrul Türkeş’e verilen izin hangi partiden olursa olsun diğer milletvekillerine verilen izinle aynı olduğu, özel bir yönü olmadığı ifade edildi.

İznin verilmesinde Tuğrul Türkeş’in yaptığı iddialarının ve açıklamasının bir etkisi olmadığının altı çizildi.

Tuğrul Türkeş’e verilen bu izinden de kesinleşmiş yargı kararlarına ilişkin bir takım sonuçlar çıkarılmasının da asla mümkün olmadığı belirtildi.

Sonraki Haber