Baki Ersoy MHP'den istifa etti

Parti politikalarına aykırı açıklamaları nedeniyle disipline sevk edilen MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy partisinden istifa etti.

Mustafa Baki Ersoy açıklamayı sosyal medya hesabından yaptı.

Disipline sevkiyle ilgili kamuoyundaki tartışmaların MHP'ye zarar verme ihtimali taşıdığını söyledi. Bu ihtimali bertaraf etmek amacıyla partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Ersoy, "Liderim Sayın Devlet Bahçeli Bey'e ve davama bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bağlı ve sadık kalacağım" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Mustafa Baki Ersoy, Kayseri'de katıldığı bir televizyon programındaki parti politikalarına aykırı değerlendirmelerinden dolayı disipline sevk edilmişti. Ekonomik krizle ilgili açıklamalarda bulunan Ersoy, "“Dünyada ekonomik kriz var, bizde de var. Bunu çözmeyecek miyiz yani? Bu doğru değil. Bu yaklaşımı ben kabul etmiyorum. Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Bunları konuşmamız gerekiyor. Bunları yok sayamayız. Bir şey yok saydığınızda problem ortadan kalkmıyor ve bu tepkiyi getiriyor.” ifadelerini kullanmıştı.

Sonraki Haber