Baklava ustası yapmış gibi! Tadına bakanlar bir daha yemek isteyecek…

Tatlı krizlerine çok iyi gelecek bir tarifle geldik. Bu tatlının tadına bakanlar bir daha yemek isteyecek. Aynı baklava ustası yapmış gibi olacak bu tarifin detaylarına birlikte bakalım. İşte o lezzetli tarif…

Hazır yufka kullanarak deneyimli ustaları bile şaşırtacak lezzetli ve hızlı baklavalar yapabilirsiniz. 30 dakikada hazır olan bu baklavaya bayılacaksınız. Çok az malzemeyle hazırlanabilecek bu tarif, birkaç püf noktasını hatırlamanızı gerektiriyor. Kağıdınızı ve kaleminizi hazırladıktan sonra tarife geçelim.

Bu aşamaları atlamayın

Pratik baklava yaparken dikkat edilmesi gereken ilk ve en önemli ipucu, milföy böreğinin kurumadan kullanıma hazır olmasını sağlamaktır. Bu noktada biraz daha hızlı olmamız gerekiyor. Her kata yağ sürmek baklavanın daha çıtır ve daha iyi pişmesini sağlayacaktır. Bu nedenle katmanları atlamadan doldurmanız gerekiyor. Son olarak şerbeti dökerken sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti ekleyerek baklavanın hamur haline gelmesini önleyin. Artık bu muhteşem tarifi yapmaya hazırsınız.

Malzemeler

  • Hamur için
  • 1 paket hazır baklava yufkası
  • 200 tereyağı veya sadeyağ
  • İç harcı için
  • 500 gr ceviz veya Antep fıstığı
  • Şerbeti için
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon

Şerbeti hazırlamakla başlayın

Öncelikle hamuru soğuyana kadar açarak şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri bir kaseye alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Daha sonra karışımı orta ateşte pişirin. Kaynayınca birkaç damla limon ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Daha sonra şerbeti ocaktan alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Bu arada hamuru açın. Şerbet oda sıcaklığına ulaştığında buzdolabına koymayı unutmayın.

Hazırlanışı

Arıtılmış tereyağı veya dondurulmuş tereyağı donmuşsa, kullanmadan önce eritin. Kullanmak istediğiniz tepsinin boyutuna uyacak şekilde kumaşı kesin. Yufka hamurunu her yerine yaymak için fırın tepsisi kullanabilirsiniz. Hamuru yerleştirmeden önce tepsinin tabanını iyice yağlayın. Alt ve üst kat için iki parça hamur kullanarak, her kata eritilmiş tereyağı sürerek döşeme işlemini tamamlayın. Bu noktada hamur incedir ve kolayca kurur, bu nedenle hepsini bir anda torbadan çıkarmayın. Yufkanın yarısı tepsiye yayıldıktan sonra üzerine fırçayla biraz daha yağ sürün ve ceviz ya da fıstıkları yufkanın üzerine eşit şekilde dağıtın. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın. Son yaprağı serdikten sonra tekrar yağlayın ve tüm yaprakları gerektiği gibi kesin. Kesme işlemi bittikten sonra kalan yağı baklavanın her yerine eşit şekilde dağıtın.

Pişirmesi

Tepsiyi önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına yerleştirin ve yapraklar altın rengi oluncaya kadar 40-45 dakika pişirin.

Şerbeti dökün

Hamur kızardıktan sonra fırından çıkarın ve sıcaklığa gelene kadar bekleyin. Daha sonra soğuyan şerbeti baklavanın üzerine hızlıca gezdirin. Bu aşamada şurup sıçrayabilir. dikkat olmak. Baklava, şerbeti çekinceye kadar oda sıcaklığında birkaç saat bekletildikten sonra üzerini fıstık, fındık veya cevizle süsleyerek servis edilir.

Sonraki Haber