Baklavacı Faruk Güllü: Darbeye katılmayan üyeler suçlanamaz

Faruk Güllü, FETÖ’yle 2014’ten önce çalışanların suçlanamayacağını öne sürerek, darbe girişiminde silahlı katılmayan üyelerin yargılanamayacağını iddia etti

FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile iş adamları Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 86 sanığın yargılanması şu an Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin karşısındaki adliye salonunda görülüyor. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davada İBB eski Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı sabah saatlerinde savunma yaptı. Kavurmacı’nın ardından sanık kürsüsüne çıkan Faruk Güllü’nün savunmasıyla mahkeme, sonra erdi.

Ömer Faruk Kavurmacı’nın savunmasını, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumlarından ailesine gizlice yolladığı mesajın içeriğini ve Ömer Faruk Kavurmacı’nın firari FETÖ sanığı Hakan Şükür’le hangi şirkete para yatırdığını yarın Aydınlık gazetesinden okuyabilirsiniz.

Ünlü Baklavacı şirketlerinin sahibi Faruk Güllü, savunmasında 18 Ağustos 2016 tarihinden beri gözaltında olduğunu belirterek savunmasına şöyle başladı: “FETÖ/PYD’ile alakam yoktur. Ne söylesem beni anlamadılar ve Silivri’ye gönderildim. 15 Temmuz 2016’da gece iş yerimde olduğumu kanıtlayan CD’ler değerlendirilmemiştir. Araçlarla tankların önünü kapattığımız kamera kayıtları, taleplere rağmen dosyaya eklenmemiştir. Hasan Güntekin ve şirketleriyle, şirketimiz tarafından açılan birçok dava olup, ‘Hasan Gültekin tarafından aleyhime ifade verilmiştir’ denildiği halde savcılık makamı aramaızda geçen husumeti dikkate almamıştır. Öngörülen suçların tamamı özel kast aranan ve planlanacak suçlardır. Benim suç örgütüne üye olma kastım olmamıştır. Benim suç işleme kastım iradem geçmişim ve sabıka kaybım tespit edebilir. Bu suça meyilli olıup olmadığım ortaya çıkacaktır. Ben ticarette yıllardır markalaşmış bir aile şirketini savunmuş bir vatanseverim. Silahlı bir örgütün varlığından bahsedilmesi için örgütün var olup olmadığını, ne zamandan beri var olduğu kesinleşmiş mahkeme kararlarından sonra karar verilir.”

BANK ASYA BENİ BATIRMAYA ÇALIŞTI

Darbe gecesine, ByLock’a ve Bank Asya hesaplarına da değinen Güllü, savunmasını şöyle sürdürdü: “Ben ticarette yıllardır markalaşmış bir aile şirketini savunmuş bir vatanseverim. Silahlı bir örgütün varlığından bahsedilmesi için örgütün var olup olmadığını, ne zamandan beri var olduğu kesinleşmiş mahkeme kararlarından sonra karar verilir. Silahlı terör örgütü olduğu tespit edilmemişken benim FETÖ’nün içinde olduğum söyleniyor. 15 Temmuz 2016 tarihine kadar yapılan faaliyetlerden dolayı, darbeye silahla katılmayan kişiler suçlanamaz. Benim FETÖ / PYD ile hiçbir bağlantım olmadı. Ben aile kültüründen ve dergah kitaplarından dini vecibelerimizi yerine getirmeye çalıştım.15 Temmuz 2016’dan sonra terör örgütüne destek veren bir şirketle 2014 yılında çalışmamız incelendiğinde savunmalarımızın doğruluğu anlaşılacaktır. 2014 yılından önce şirketleri FETÖ ile bir tutmak hayatın olağan akışını aykırıdır. İşimiz gereği birçok bankayla çalışmaktayız. 2008 yılında olumsuz etkilenen ekonomiden dolayı Bank Asya’nın gerçek yüzünü gördüm. Beni köşeye sıkıştırarak iflas etmemi amaçladılar. Üretim makinelerine ve taşıma araçlarına haciz getirdiler. O kadar yalvarmama, rica etmeme rağmen bana inanmadılar ve yardımcı olmak yerine üzerime geldiler. Hal böyleyken yaşadığım olaylardan sonra benim hesap açtırıp destek olmam akla mantığa sığmaz. Hesap hareketleri incelediğinde terör örgütüne destek veren hiçbir kuruma yardım yapmadım. Ticaret amaçlı para aktarımım oldu, şirketin post cihazları bile Bank Asya’ya ait değildir. İddianamede bahsi konu olan hesap açtırmama gelirsek, bu hesabı kesinlikle ben açmadım. Çocukların gittiği okulda, okul bankayla çalıştığı için açıldı. Okul ödemeleri dışında hiçbir paranın yatırılmadığı görülmektedir”

MAHKEME BAŞKANI’NDAN TEPKİ

Mahkeme Başkanı Ali Öztürk, tutuklu sanık Faruk Güllü’nün kendi hayatını anlatması üzerine tepki gösterdi. Başkan Öztürk, sanık kürsüsünün hayatını anlatma yeri olmadığını söyleyerek: “Burada vakit sorunu yaşıyoruz. İddianamedeki isnada göre savunma yapınız Burası ‘mıy mıy’ savunma yapacak yer değildir” Sanık Güllü, mahkeme heyetinden özür dileyerek yargılanmasına devam etti.

Mahkeme yarın avukat taleplerinin alınması ve ara kararın açıklanmasıyla devam edecek.

Sonraki Haber