Bal ve zeytinyağını karıştırıp yüzünüze sürerseniz ne olur? Mucizevi gençlik maskesi...

Bal ve zeytinyağını karıştırıp doğal peeling elde edebileceğinizi biliyor muydunuz? Evde kolayca yapabileceğiniz bu yüz peelinginin birçok etkisi bulunuyor. İşte, bal ve zeytinyağıyla hazırlanacak peelingin cilde faydaları...

Bal, cilt üzerinde pek çok şeye fayda sağlıyor. Bu faydaların başında da cilde parlaklık vermesi ve cilde doğal bir parlaklık kazandırması yer alıyor. Bal, tek başına kullanılacağı gibi aynı zamanda diğer doğal ürünlerle de birleştirilerek kullanılabiliyor. İçeriğinde bulundurduğu enzimler sayesinde doğal bir nemlendirici olarak görülüyor. Bu sayede de kuru ciltlerin nemlendirmesine yardımcı olarak cildi yumuşatmaya yarıyor. Zeytinyağı da cilt sağlığı için birçok faydayı sunuyor. Başlı başına antioksidan koruması, anti aging etkisi, nemlendirici etkisi ve yara iyileştirme özelliklerini bulunduruyor. Evde kolayla hazırlanabilecek bal ve zeytinyağıyla hazırlanan peelingin cilde faydaları arasında sivilce ve akne sorunlarına çözüm sağlaması da bulunuyor.

LEKELER İÇİN BALLI ZEYTİNYAĞLI KARIŞIM

Bal, başlı başına lekeler üzerinde oldukça etkili bir ürün oluyor. Antioksidan içermesi ile vücuda zarar veren hücrelerinde yok olmasına yardımcı oluyor. Antiseptik özelliği sayesinde de cildin güzelleşmesine katkı sağlıyor. Bir miktar zeytinyağı içerisine aynı miktarda bal eklendiğinde ise doğal bir peeling hazırlanmış oluyor.

Bu karışım haftada bir olmak suretiyle düzenli bir şekilde kullanıldığında oldukça etki sağlıyor. Zeytinyağı birebir olarak ciltteki iltihaplanmaları giderebiliyor. Oleik asit adlı bileşen zeytinyağı içerisindeki anti inflamatuar özelliklerinden sorumlu oluyor. Böylelikle cilt problemlerinin tedavisinde doğal yollarla elde edilen peeling gönül rahatlığıyla kullanılabiliyor.

BALLI ZEYTİNYAĞI MASKESİ CİLDİN İHTİYACI OLAN NEMİ SAĞLIYOR

Cildin ihtiyaç duyduğun nemi çok pahalı marka kremler veremeyebiliyor. Bu konudan mustarip olan kişilerde iyi bir nemlendirici arayışına giriyor. Evde hazırlayacağınız malzemelerle cildinizin ihtiyaç duyduğu nemi verebilmek ise mümkün!

2 yemek kaşığı bal içerisine, 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek iyice karıştırın. Bir pamuk yardımıyla cildin tamamına bu karışımdan iyice sürün. Yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar cildinizde bekletin. Beklettikten sonra suyla yıkayarak ciltten iyice arındırılmasını sağlayın.

Sonraki Haber