Balıkçılar 100 yıldır avlıyor: Denizin metrelerce altından çıkarılıyor! Kilosunun fiyatı yarım altınla yarışıyor

Denizin metrelerce altından yüz yıldır balıkçılar tarafından çıkarılan deniz süngeri, cilt ve ev temizliğinde doğal bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Kilosunun fiyatı yarım altınla yarışan deniz süngeri, bakın ne işe yarıyormuş...

Denizin derinliklerinde hiç görmediğimiz canlılar, adeta bizden saklanarak yaşıyor. O canlılardan biri olan deniz süngeri, balıkçılar tarafından 100 yıldır denizin yüzlerce metre altından özenle çıkarılıyor. Deniz süngeri cilt, ev ve araba temizliğinde kullanılan kimyasal maddelere de taş çıkarırken, kilosunun fiyatı yarım altınla yarışıyor.

DENİZ SÜNGERİNİN FİYATI YARIM ALTINLA YARIŞIYOR

Denizin metrelerce altından balıkçılar ya da dalgıçlar sayesinde çıkarılan deniz süngeri, deniz ekosisteminin güvenliğini tek başına sağlıyor. Deniz süngeri, sarı, kırmızı, turuncu, menekşe rengi veya siyah renklerde bulunuyor. Su geçiren ve delikli bir yapısı olan deniz süngeri, yaklaşık 100 yıldır balıkçılar tarafından avlanıyor. Kilosunun fiyatı 5.000 TL ve 6.000 TL arası değişen deniz süngeri, fiyatıyla yarım altına adeta kafa tutuyor.

DENİZ SÜNGERİ NE İŞE YARIYOR?

Sert, delikli ve su geçiren yapısından dolayı deniz sünger, genellikle ev temizliğinde inatçı lekelerden kurtulmak için kullanılıyor. Kurumuş lekeleri ve kirleri de su geçiren yapısı sayesinde tertemiz hale getiriyor.

Deniz süngeri, kokusuz yapısı sayesinde birçok kadın tarafından cilt temizliği için de tercih ediliyor. Deniz süngeri, düzenli kullanımda cildi yenileyerek parlak bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. Akne ve sivilce problemlerine de doğal bir çözüm olarak ortaya çıkıyor. Bir deniz süngerinin en uzun 1 yıl kullanılması tavsiye ediliyor.

Sonraki Haber