Yemelere doyamayacaksınız! Balon kebabı nasıl yapılır? Balon kebabı tarifi...

Şık sunumlar eşliğinde servis edebileceğiniz balon kebabı tarifi, parmaklarını yiyeceğiniz enfes bir lezzet. Peki, balon kebabı nasıl yapılır? Yapılışı biraz uğraştırıcı olsa da her lokması için değecek balon kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

O bir assolist! Sofralarınızda herkesi şaşırtmaya hazır mısınız? Adı üstünde balon gibi kabarık bir hamur, lokum kıvamında ,sebzelerin suyuyla pişmiş bir et. ''Hamur öyle balon gibi nasıl kabarıyor'' diyorsanız, o işin sırları da tarifimizde. Havayı hamurun içerisinde hapsederek pişirdiğinizde o şekilde bir kıvamı oluyor. İçinde zaten nefis kavrulmuş etler saklı. Sofralarınızda farklı bir et tarifi yapmak istiyorsanız balon kebabı tam size göre! Şimdiden ellerinize sağlık.

 

BALON KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

 Hamuru için:

1su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un

İç harcı için:

500 gram kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
1tatlı kaşığı biber salçası
1çay kaşığı tuz
1çay kaşığı karabiber

BALON KEBABI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Etinizi yağsız tencereye alın ve suyunu salana kadar pişirin.

Suyunu çeken etlerin üzerine yağ,soğan,sarımsak ,biberler ve salçayı ilave ederek kavurun. Bir miktar su ilave ederek pişmeye bırakın.

Hamur için; un hariç bütün malzemeleri bir araya getirip karıştırın.

Azar azar unu ilave edin.

Hamur zor toparlanan bir hamur,cok fazla un eklemeden elinizle toparlamaya çalışın.  Hamuru 8 eşit parçaya bölün.

Merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın.

Diğer bezeyide eş büyüklükte açın ve tepsideki pidenin üstüne kapatın.

Kenarlarını büze büze birleştirin. Küçük bir aralıktan pipet ile içine üfleyin, ardından hemen hamuru sıkıştırın. Hava almaması çok önemli.

Toplamda 4 adet balon kebabı çıkıyor. İkişerli olacak şekilde fırına gönderin. Yumurta sarısınıı biraz süt ile açıp narince pidelerin üstüne sürün.

Üzerine çörek otu ve susam serpin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında hamur şişip kabarana kadar 15-20 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin. Ardından çıkarıp üzerini kaldırıp servis edin. Afiyetler olsun.

Fırın tepsisine hamuru koyun ve ortasına iç harcı ilave edin.

Kaynak: Yemek.com

Sonraki Haber