Bankalardan rekor faiz geldi! İşte 100 bin liranın 3 aylık getirisi

Bankalar yatırımcı çekebilmek için mevduat faizlerini arttırmaya devam ediyor. Bankalar faizleri artırdıkça parasını değerlendirmek istenler mevduat hesaplarına yönlendi. 100 bin liranın üç aylık getirisi resmen fırladı. İşte 100 bin liranın üç aylık getirisi...

Mevduat hesaplarına talep günden güne artmaya başladı. Bankalarda adeta kendi aralarında yarışa girdi. Kur Korumalı Mevduat hesabından çıkanlar da artan faiz oranlarından dolayı Mevduat hesaplarına yöneldi. Bankalar 3 aylık faiz oranlarını yüzde 48 oranına çıkardı. Peki 100 bin liranın üç aylık getirisi ne kadar...

Bankalar 32 günlük 92 günlük olacak şekilde mevduat faiz oranlarını müşterilerine sunmaya devam ediyor. Bir aylık mevduat faiz oranını yüzde 43 seviyelerine kadar çıkartan bankalar 92 günlük faiz oranlarını ise yüzde 46'lara kadar yükseltti. 

Bankalar müşterilerine özel mevduat faiz oranları da sunuyor. İnternet bankacılığından hesap açmadan önce banka şubesine gidip daha yüksek faiz oranları da alabilirsiniz.

100 BİN LİRALIK MEVDUAT FAİZ HESAPLAMA

Peki 100 bin lirası olan vatandaş parasını bankaya yatırdığında ne kadar faiz getirisi elde edecek? İşte örnek tablo...

100 bin lirasını mevduat faiz hesaplarından 92 günü seçen kişi yüzde 45.5'lik faiz oranı ile 3 ayın sonunda 10 bin 705 TL getiri elde etmiş olacak. 

Sonraki Haber