Bankalardan son kez rekor faiz geldi! İşte 250 bin liranın aylık getirisi

Kur korumalı mevduatta (KKM) çıkış hız kazandı. KKM'den çıkanlar standart mevduat hesaplarına yöneldi. Ekonomistler mevduat faiz oranlarında son kez rekor artışların olduğu yönünde uyarıda bulundu. Mevduat faiz oranları düşüyor mu? İşte 250 bin TL'si olanın aylık mevduat faiz getirisi...

Az da olsa elinde parası olan vatandaş değerlendirmek için ne yapacağını düşüyor. Bankalardan rekor faiz oranları geldikçe vatandaş her ay banka banka geziyor. Bankalar faiz oranlarını yüzde 50'ye kadar çıkardı. Özellikle Kur korumalı mevduattan gelenler için bu oranlar veriliyor. Normal mevduat hesaplar yüzde 44 ile yüzde 46 faiz oranları arasında değişiyor. İşte 250 bin TL'si olanın aylık mevduat faiz getirisi...

MEVDUAT FAİZ ORANLARI DÜŞÜYOR MU?

Ekonomistler bankaların mevduat faiz oranlarını yavaş yavaş düşüreceğini tahmin ediyor. 

Bankaların son kez mevduat faizlerinde rekor artışlara gittiğini belirten ekonomistler mevduat faizlerindeki düşüşü şöyle açıklıyorlar; Kredi faizlerindeki yükselişten dolayı kimsenin kredi almak istememesi bankalara da geri adım attıracak. Bankalarda ellerindeki parayı satamadıkları için mevduat toplamak istemiyor. Bankalar mevduat toplayıp onu kredi olarak vererek iki faiz oranından kar elde etmek istiyor. Ancak kredi veremedikleri için mevduat almama yoluna gidiyor. Bunun için de faiz oranlarında artış yapmıyorlar.

Bankalar özellikle Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı. 26 Ekim 2023 tarihinde Merkez Bankası'nın faiz kararı yeni mevduat hesapları faiz oranını etkileyecek.

250 BİN LİRALIK MEVDUAT FAİZ HESAPLAMA

Peki 250 bin lirasını mevduat hesabına yatıran vatandaş aylık ne kadar getiri elde eder? İşte örnek tablo...

250 bin lirasını mevduat hesabından aylık (32 günlük) seçen kişi yüzde 50 faiz oranı ile ay sonunda 10 bin 400 TL getiri elde etmiş olacak.

250 bin lirasını mevduat hesabından 3 aylık seçen vatandaş yüzde 44 faiz oranı ile 15.460 TL net getiri elde etmiş olacak.

KUR KORUMALI MEVDUATTAN KAÇIŞ HIZLANDI

Kur korumalı mevduatta (KKM) Merkez Bankası'nın attığı hamleler sonuç vermeye başladı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) haftalık verilerine göre kur korumalı mevduat hesapları 13 Ekim ile biten hafta itibariyle 3 trilyon 155 milyar 686 milyar lira oldu. 

Sonraki Haber