Bankalardan zam kararı! Kesenin ağzı açıldı

Bankalarda promosyon yarışı kızışmaya başladı. Ocak ayında emekli maaşlarına zam gelmesi ile birlikte promosyonlar da artacak. Özel bankalar promosyonlarında güncellemeye gitti. 2024 yılında promosyonlar daha da yükselecek.

Bankalar emeklilere promosyon vermeye devam ediyor. Ocak ayı zammı öncesi de promosyonları güncelledi. Emeklilere en yüksek 13 bin lira promosyon veren bankalar yeni yılda promosyon ödemelerini 25 bin liraya kadar çıkartacak.

Emeklilere maaşlarını kendi bankalarından almaları karşılığında ödenen promosyon tutarları 13 bin liraya dayandı. Bankalar çeşitli kampanyalar sunarak bu tutarı daha da yukarı çekiyor. Promosyon ödemeleri banka banka değişkenlik gösteriyor.

PROMOSYONDA SINIR DA ARTACAK

7500 TL olarak belirlenen en düşük emekli maaşı Ocak ayında yeniden artacak. Emekli promosyon sınırları da bu rakamın çok altında kalacak. Bu nedenle yeni dönemde emekli promosyon sınırlarının yükseltilmesi bekleniyor.

ÖZEL BANKALAR EMEKLİ PROMOSYONLARINI ARTIRIYOR

Emekli promosyon sınırları ne olursa olsun bankalar bu rakamların üzerinde kendi kampanyalarını düzenleyerek rakamı yukarı çekiyor. Hem en düşük emekli maaşı hem de Ocak zammı öncesi bankalar kesenin ağzını açtı.

Sözleşmeniz 3 yılı dolmasa bile promosyon aldığınız bankaya kalan sürenin ödemesini yapıp başka banka ile anlaşıp yüksek promosyon ödemesi alabilirsiniz. Ancak bankada kredi kullanmışsanız kredi bitene kadar banka değiştiremezsiniz.

Sonraki Haber