Barış Boyun kimdir, nereli? Daltonlar çetesi isimleri

Kırmızı bültenle aranan ve Daltonlar Çetesi olarak bilinen organize suç örgütünün mafya lideri Barış Boyun, İtalya'nın Viterbo şehrinde düzenlenen bir operasyonla yakalandı. Peki, Barış Boyun kimdir?

İtalyan ve Türk polisinden oluşan bir ekibin ortaklaşa düzenlediği operasyonla yakalanan Barış Boyun uzunca bir süredir kırmızı bültenle aranıyordu. İtalyan medyası tarafından yapılan açıklamada Barış Boyun ve çete üyesi 18 kişinin polis tarafından gözaltına alındığı söylendi.

BARIŞ BOYUN KİMDİR?

Daltonlar Çetesi olarak bilinen organize suç örgütünün mafya lideri olan Barış Boyun, 1984 yılında Malatya'da dünyaya geldi. Boyun, örgütü Bahadır Akdağ ve Beratcan Gökdemir (Can Dalton) ile beraber yönetiyor. İstanbul Beyoğlu'nda mahalle çetesi olarak etkin olan örgütün suç olayları daha sonrasında uluslararası boyutlara kadar uzandı.

Savcılık iddianamesine göre örgütün mali kaynağı silah kaçakçılığı, yasadışı bahis ve uyuşturucu ticareti oldu. Barış Boyun ve ona bağlı çetelerin Balkanlardaki mafya oluşumlarına para karşılığı taşeronluk yaparak cinayetler işledikleri belirlendi.

10 cinayetten sorumlu olan örgütün basında bilinen ilk cinayeti 21 Ekim 2021'de yaşandı ve Kubilay Küçükaslan bir restoran çıkışı çete tarafından öldürüldü. Yunanistan'ın başkenti Atina'da 11 Eylül 2023'te çeteye mensup 6 kişi araç içinde kalaşnikof silahla saldırıya uğrayarak olay yerinde hayatını kaybetti.

Sonraki Haber