Amasra Bartın açıklarında deprem oldu

Bartın açıklarında 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Karadeniz'de nadiren deprem yaşanması nedeniyle kentte panik yaşandı. Bartın en son 1968'de deprem yaşamış ve yıkım olmuştu.

Karadeniz'de korkutan deprem meydana geldi. Bartın'ın Amasra ilçesi açıklarında yaşanan deprem yerleşim yerlerinden hissedildi. AFAD depremin boyutunun 4,8 olduğunu açıkladı.

Daha önce Karadeniz'de çok nadir olması nedeniyle deprem şaşkınlık ve endişe yarattı. AFAD'ın paylaştığı bilgilere göre 10:16'da yaşanan deprem 9.33 kilometre derinlikte. Depremi özellikle yüksek kesimlerde oturanların hissettiği öğrenildi.

Bartın'da en son 1968 yılında 6 üzeri deprem yaşanmış ve yıkım yaratmıştı.

TSUNAMİ RİSKİ VAR MI?

Prof. Dr. Şükrü Eraksoy, katıldığı CNN yayınında depremi şöyle yorumladı:

"Karadeniz, deprem tarihinde çok verimiz olan bir yer değil. Depremden arınmış değil ama zaman zaman depremler oluyor. Yurtdışı kaynaklarda 5.3 olarak gözüküyor. Büyük bir tehlike beklemiyorum. Karadeniz'de yok ama Marmara ve Ege'de erken uyarı sistemi var.

"6 üzeri depremler olsa bu depremler deniz altı heyelanlarını tetiklerse tsunami bile yaratabilir. Şu an için tsunami riski yok.

"Karadeniz'de tsunami tarihine bakınca iki önemli tsunami var. Biri 69'da. Marmara'daki gibi tsunamiler yok. Teorik olarak söylüyorum. 6 ya da 6.5'u bulduğunda deniz altı heyelanları yaratabilir.

"Şu an tsunami olur demek spekülatif olur."

BELEDİYE BAŞKANI ÇAKIR: HENÜZ HASAR TESPİTİ YOK

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır da "Sadece sallandık, henüz bir hasar tespiti yok. Denizde çekilme ihbarı ya da tespiti yok."

'BARTIN MERKEZDE HİSSETMEDİK'

Vali Nurtaç Arslan "Henüz olumsuz bir durum sözkonusu değil. Bartın merkezde hissetmedik. Amasra'da da eski binaların üst katında hafif hissedildiği bilgisi aldık. Ama olumsuzluk söz konusu değil. Ekipler sahada çalışıyor" bilgisi verdi.

Bartın Valiliğinin sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda, Amasra açıklarındaki deprem sonrası kurumlara intikal eden herhangi olumsuz durum bulunmadığı belirtilerek, "Saha tarama çalışmalarımız devam etmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Amasra Kaymakamı Kadir Perçi de Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada "Şu ana kadar gelen bir ihbar yok. Araştırma ve incelemelerimiz sürüyor. Arazide olduğum için hissetmedim ama ilçe merkezinde hissedenler olmuş." dedi.

3-4 SANİYE SÜRDÜ

İlçe sakinlerinden Necip Çetin ise deprem anında evde olduğunu, sarsıntının 3-4 saniye kadar sürdüğünü anlatarak, "Lamba veya dolaplarda bir sallantı olmadı, bir zarar vermedi, zeminden bir sallantı oldu. Deprem olduğunu hissettim, arkası gelir diye dışarı çıktım. Çok şükür bir sıkıntı yok." diye konuştu.

Sonraki Haber