Başarısız olmak için bu 5 maddeyi uygulayın!

İnsanlar başarılı olmak için çaba sarf ederler. Ancak başarısız insanlar çaba sarf etmezler ve başarılı insanların çabalarını hor görürler. Başarılı olmak yerine başarısızlığı seçen insanlar emeklerinin karşılığını alamazlar.

BAŞARISIZ OLMAK İÇİN BU 5 MADDEYİ UYGULAYIN!

Başarı da başarısızlık da ipuçları bırakır. Uzun vadede başarılı olan insanların alışkanlıklarına bakarsanız, genellikle başarısız olmaya devam edenlerin tam tersi davranışlar sergilerler.

Dünyadaki en şanslı kişi bile olsanız, sürekli olarak aşağıda listelediğimiz alışkanlıkları sergiliyorsanız başarısızlıktan kaçışınız yok.

PARA HARCAMAYI ABARTIN VE AİLENİZDEN DESTEK BEKLEYİN

Ebeveynlerin çocuklarına çok küçükken yardım etmelerinde, hatta büyüdüklerinde bile zaman zaman onlara el uzatmalarında yanlış bir şey yoktur. Ancak, bunun için ne kadar çalıştıklarını bilmeden ve takdir etmeden ebeveynlerinizin parasını anlamsız bir şekilde harcamaya devam ederseniz, bu paraya saygı duyacak kadar olgun olmadığınız anlamına gelir. Ve eğer paraya saygı duymazsanız, o da size saygı duymaz.

DİSİPLİNLİ OLMAYIN

Eğer disiplinli olmazsanız başarılı olamazsınız. Gelecekte karşılığını almak için bugün acıya tahammül etmeye istekli olmak yerine umursamazca anı yaşamak istiyorsanız, o zaman hayatınız sadece yemek ve uyumak isteyen bir kedininkinden çok farklı değildir. Hayatınız sadece bununla sınırlıysa, sizin için iyi, ancak bu demektir ki yakın zamanda dünyayı değiştirmeyeceksiniz.

BAŞLADIĞINIZ İŞİ BİTİRMEYİN

Başarılı insanlar ve başarısız insanlar arasındaki en önemli farklardan biri, başarılı insanların genellikle başladıkları işi bitirmesi ve başarısız insanların işe elini bile sürmemesidir. Başarısız insanlar tutkularını takip etmek istediklerini bahane ederler ama işler zorlaştığında havluya atarlar. Sonuna kadar devam etme disiplininden yoksunsanız tutku yeterli değildir.

KENDİNİZE İNANMAYIN

Kendinize inanmıyorsanız, başarısız olmanız neredeyse kesin. Kendilerine inanan insanlar, hayallerini gerçekleştirmek için kararlılık gösterirler. Kronik başarısızlar ise en başından beri hiçbir şeyin işe yaramayacağına inanır. Sonuç olarak, asla başarılı olmak için çaba göstermezler veya her zaman yaptıklarının işe yaramayacağını kanıtlayan işaretler ararlar. Özgüven eksikliği, eylem eksikliğini ve nihayetinde başarı eksikliğini garanti eder.

HAKSIZLIKLARA KARŞI KENDİNİZİ SAVUNMAYIN

İstediğiniz şey için savaşamıyorsanız, alamadığınız zaman hayıflanmamalısınız. İddialı olun ve istediğinizi talep edin, özellikle de hak ediyorsanız. Kaba sayılacağınızı düşündüğünüz için istediğinizi talep etmekten çok korkuyorsanız, o zaman başarısız ama iyi biri olarak hayatınızı yaşamaktan gocunmayın.

Editör: Çisem Arslan

Kaynak: Addicted2Success.com

Sonraki Haber