Başkan Üstünsalih ekibine güveniyor: Yeni hedef 5’te 5

FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda zafere ulaşan VakıfBank, bu sezon alınabilecek tüm kupaları müzesine götürmek istiyor.

Vakıfbank Spor Kulübü Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih, 2021-2022 sezonunu 5 kupa ile tamamlamak istediklerini söyledi.

Sezona 5 kupa hedefiyle giren sarı-siyahlı takım, 2021 Spor Toto Şampiyonlar Kupası ile FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda zafere ulaşarak 2'de 2 yaptı. CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi, Sultanlar Ligi ve Kupa Voley'de mücadele eden VakıfBank, bu kulvarlarda da şampiyonluk hedefliyor.

BİR BENZERİ YOK

Son olarak Ankara'da düzenlenen FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda zirveye çıkan VakıfBank'ın kulüp başkanı Üstünsalih, yaptığı açıklamada kalan 3 organizasyonda da şampiyon olacaklarına inandıklarını dile getirdi. Dünya şampiyonluğunun gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Üstünsalih, “Bu başarı Türk kadın voleybolunun nereye geldiğinin bir göstergesi. Türk sporunda 4'ü dünya, 4'ü Avrupa şampiyonluğu olmak üzere 10 uluslararası kupa kazanan başka takım yok. Bu da ayrıca bizi onurlandırıyor ve motive ediyor. Bu başarıyı getiren antrenörümüz Giovanni Guidetti ile ekibine, takımımıza, çalışan isimsiz kahramanlarımıza, yöneticilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Abdi Serdar Üstünsalih, sezon başındaki hedeflerini adım adım gerçeğe dönüştürdüklerini vurgulayarak, “Sezona başlarken ekibime 5 kupayı hedeflediğimizi söylemiştim. Takımımız da bunu başaracağının sözünü vermişti. İkisini aldılar. Geride 3 kupa kaldı. Bu ekipte bu motivasyon ve inanç olduğu sürece diğer 3 kupanın da geleceğine gönülden inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Üstünsalih, gençlere yatırımın önemine değinerek şu anda takımda altyapıdan oynattıkları voleybolcuların başarılarında önemli rol aldığını söyledi. Üstünsalih, “Altyapıya destek verildiğinde başarının otomatik olarak geldiğini kabul etmemiz gerek. VakıfBank bunu 35 yıldır yapıyor. Bugün altyapımızdan yetişen kızlarımız dünya şampiyonluğunu getirdi. Yarın şu anda altyapıda oynayanlarımız bu başarıyı sürdürecektir.” değerlendirmesini yaptı.

Sonraki Haber