Başkentte 100. yıl rüzgarı

CSO Ada Ankara, birbirinden özel etkinliklerle Cumhuriyetimizin 100. yılını sanatla kutlayacak. Cemi’i Can Deliorman yönetimindeki CSO ve yüzlerce kişiyi bulacak korolar sahneyi paylaşacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Cumhuriyetimizin 100. yılını, CSO Şefi Cemi’i Can Deliorman yönetiminde 26 ve 27 Ekim’de CSO Ada Ankara Ana Salon’da gerçekleşecek özel konserlerle kutlayacak. CSO ile birlikte, Şef Burak Onur Erdem yönetimindeki Ankara Devlet Çoksesli Korosu, Şef Elnara Kerimova yönetimindeki TRT Ankara Radyosu Çoksesli Korosu ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen toplamı 900 kişiyi bulacak amatör koroların da katılımı ile gerçekleşecek görkemli konserde, Türk bestecilerinin eserleri ve coşkulu marşlar seslendirilecek. Programda Muammer Sun, Faik Canselen, Musa Süreyya, İlker Kömürcü, Hasan Uçarsu, Necil Kazım Akses, Utar Artun ve Nejat Başeğmezler’e ait eserler yer alıyor.

‘CUMHURİYET ŞARKILARI’

Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ses ve saz sanatçıları, "Cumhuriyet Şarkıları" konserinde, seçkin bir repertuvarla 26 Ekim’de CSO Ada Ankara Tarihi Salon’da dinleyicilerle buluşacak. Özgür Ulaş Doğanoğlu şefliğindeki koro, Cumhuriyet coşkusunu şarkılar, türküler, marşlar ve danslarla en güzel şekilde yaşatacak.

Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu, geçen yüzyılın en sevilen türkülerinden oluşan özgün bir repertuvarla seyircisi ve dinleyicisi ile buluşuyor. 27 Ekim’de CSO ADA Ankara Tarihi Salon’da gerçekleşecek konserde, Anadolu’da neş’et etmiş zeybek, halay, horon, deyiş, semah gibi yüzlerce yıllık kökeni olan birçok türün değişik formlarında, türküler ve ezgiler sunulacak. Konserde koronun değerli sanatçıları Ertan Akay, Latife Eraslan, Mihriban Akkuş ve Sıtkı Akın’ın solistliğinin yanında, konuk solist Sümer Ezgü de, kendine has üslubuyla Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı coşkusuna uygun bir repertuarla yerini alacak.

Sonraki Haber